Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Не знаючи броду, дівчина з Бродів полізла у тернопільський став…

Від загибелі поблизу «Острова кохання» її врятував колишній дільничний

Як страшний сон 16-річна жителька Бродівського району на Львівщині згадує відпочинок на міському озері Тернополя, куди вона подалася таємно від батьків. Купання поблизу відпочинкової зони, яку тернополяни називають «Островом кохання», для неї ледь не закінчилося фатально. А своїм порятунком дівчина має завдячувати колишньому старшому дільничному Тернопільського району капітану Миколі Овсейку.

Микола ВІКТОРОВИЧ два десятки років віддав службі з охорони громадського порядку, а тепер ось четверте літо на пенсії. На заслуженому відпочинку любить порибалити. Того дня, стежачи за поплавком, він почув підозріле бовтання у вод. Було зрозуміло, що невправного плавця покидають сили, і він ось-ось піде на дно. Інші відпочивальники заціплено спостерігали, як розгортається трагедія. А колишній міліціонер не гаяв ні секунди: у чому був — стрибнув у воду, доплив до дівчини, витягнув її на берег, почав надавати першу допомогу. Аж тоді підоспіли лікарі. Дії екс-охоронця назвали вчасними і правильними, адже завдяки їм вдалося врятувати життя юнки.

Через кілька днів після цього трафунку пана Миколу запросили до обласного управління міліції. Перший заступник начальника ГУ МВСУ у Тернопільській області підполковник Валерій Гіль подякував колишньому співробітнику, нагородив його грамотою і подарував спінінг. Як розповів кореспонденту «Високого Замку» начальник Центру громадських зв’язків цього управління Петро Колісник, про презент подбала міліцейська профспілка.

Утім, тернополяни, які були свідками геройського вчинку рибалки-міліціонера, кажуть, що колишній дільничний своєю хоробрістю і рішучістю цілком заслуговує на медаль…