Передплата 2024 «Добра кухня»

Вони – не «горбаті». Вони – наші рідні…

Море позитивних емоцій отримали ті, хто мав нагоду стати свідком П’ятого міжнародного мега-зльоту власників перших українських легковиків «Запорожець», який відбувся на Львівщині і був приурочений до 30-річчя авто-фан-клубу «ЗАЗ-Козак».

Жителі і гості галицької столиці побачили фанатичних патріотів, які, всупереч мінливій моді, принципово не проміняли вітчизняне авто на «круті», значно комфортніші іноземні «тачки». На цьому фестивалі шанувальники українських автотрадицій (а є вони і в Росії, у Білорусі, і навіть у Німеччині!) немовби змагалися у своїй любові до улюбленого в народі самохода…

«Я не ГОРБАТИЙ!» — було написано на лобовому склі одного із «Запорожців». Його водій оформив свою машину як лялечку, у сонячних барвах, із її зовнішнього вигляду не скажеш, що перед нами — авто-пенсіонер. Все блищить, наче щойно з конвеєра. А які химерні віражі робить! Супервигідний транспорт для туристичного Львова з його вузенькими вуличками! Аби підтвердити добру «фізичну» форму свого дітища, його власник прикрасив «не горбатого» мереживом, що нагадує дизайн костюмів українських спортсменів на минулій Олімпіаді.

Інші прихильники продукції Запорізького автозаводу переобладнали власні агрегати під джипи — хоч бери і виходь на старт ралі «Париж — Дакар»! Ще інші робили їх романтичними: фари тонували під очі, капот — під усміхнені губи, над якими тяглися розкішні козацькі вуса. На додачу одягали своїх «Запорожців» у… вишиванку.

Схожі новини