Передплата 2024 «Добра кухня»

ДЗІДЗЬО: «Всі думають, що в Дзідзя багато грошей, починають зичити»

Слава шоумена та співака Дзідзя і його сценічних побратимів вже вийшла за межі України. Стьобний проект своєю добродушністю зачіпає кожного.

Дзідзьо дуже заклопотаний музикант, каже, що «працює як батрак». Нещодавно співак вразив глядачів грандіозним шоу на «Арені Львів», яке спланував, побувавши на концерті Бон Джові. Кореспондент «ВЗ» змусила Дзідзя розкривати секрети популярності та філософствувати.

— Такого мега-шоу, як у Дзідзя, Львів ще не бачив, — хвалиться співак. — На концерті ми знімали кліп, тепер кожен, хто прийшов, зможе впізнати себе по телевізору на всіх музичних телеканалах.

Задумав зробити це шоу ще рік тому, коли мені з Лесиком подарували квитки на концерт Бон Джові. Ми, такі два селюхи, поїхали в Швейцарію, подивилися, як люди живуть, які класні концерти роблять… Місяць не міг відійти. У мене з’явилася мрія показати мега-шоу нашим людям, які ще не скоро зможуть туди попасти.

— Давненько не видно вашого поросятка Мейсона. Бува, не з’їли його на Великдень?

— Мейсон є! На концерті він виходив з нами на зв’язок через скайп. Він боїться, коли багато людей, тому ми його зі собою на люди не беремо. В мене були і кури, і індики, але зараз нема часу за тим всім доглядати, то залишилися тільки Мейсон і котик, який мені лапає щурів. Мейсон — символ Дзідзя, його п’ятак в мене на грудях на всіх костюмах.

- Як давно були у рідному Новояворівську?

— Завжди там буваю на Пасху. Дзідзьо святив паску в церкві, але мусив шукати таку, де тільки старі бабки ходять, щоб сховатися від фанатів. Зідзвонювались з моєю першою вчителькою — Кузьмою Скрябіним. Кузьма давав концерт в Новояворівську у кафе «Лаванда», шкода, що я не зміг прийти.

— Чим Дзідзьо займався, поки не став музикантом?

— Був простою людиною, і зараз є. Працюю як батрак: весною посадив бульбу, восени викопав. Всі думають, що в Дзідзя багато грошей, починають зичити… А в мене ніколи нема грошей — треба на кліпи складати.

- Дзідзьо постійно співає про якусь «малу». Хто ця загадкова кобіта?

— Деколи співаю для нашої Надєжди (учасниця колективу — О. Г.). Хоча Надєжда зовсім не мала — вона модель з Донецька, висока дівчина. Ми її окультурили, навчили говорити по-українськи. Це наша муза, вона заставляє нас не халявити і писати пісні. Багато пісень про Надю, але багато й про інших кобіт, бо Дзідзьо дуже любить дівчат! Ласкаво називаю їх «мої маленькі жабки».

- А кому фанатки пишуть більше любовних листів — вам чи іншим учасникам гурту?

- Юліку більше пишуть, але мені також багато присилають. Мене більше люблять вже старші жінки, в соку, причому у власному.

- Якщо Надя — муза, тоді за що відповідають Лесик і Юлік?

— Коли ми не виступаємо, то Лесик вічно ремонтує свою стару «Беху», а Юлік тільки вимахується, що до нього дів-ки дзвонять. Тексти пишемо всі накупу — дещо ми з Лесиком, а останні я вигадував сам. Нову пісню «О-о мені повезло» я написав про те, як знайшов сто гривень в траві. В пісні є дуже правильні слова, які повинні забрати те «кріпацтво» з голів наших людей: «збувається всьо, тільки треба вірити в то!». Дзідзьо на своєму досвіді переконався, що людині може пощастити, бо сам народився в такому селі, що його навіть на карті нема.

- Хто вигадує костюми для Дзідзя?

— Самі вигадуємо. Ми з хлопцями зайшли одного разу в магазин, побачили гарні спортивні костюми, поміряли — супер! Нам душно в піджаках, бігаємо по сцені, потіємо… Після концерту з тих смокінгів нічого б не залишилось. А наші старі костюми випрані вже 50 разів, і нічого їм не стається.

- Кого у вас більше — фанатів чи фанаток?

— Найбільша наша «армія» — це діти. Тому Дзідзьо старається не матюкатись. Я їх люблю і Вконтакті читаю, що вони мені пишуть. Дзідзьо навіть зробив конкурс «Мені повезло» і подарував 100 кілограмів морозива на цілу школу. Треба було зняти відео, як дитина співає мою пісню та набрати найбільшу кількість переглядів. Дуже хотів, щоб талановитій дитині пощастило, і вона вийшла з нами на сцену. Але Дзідзьо не врахував, що малі можуть махлювати і «накручувати» перегляди! Морозиво подарував, але на сцену виступати не взяв.