Передплата 2024 ВЗ

Замість шпаргалки – навушник

У Львові під час ЗНО зловили абітурієнтів з мобільним та навушниками. Результати їхніх тестів анульовано

В Україні учора стартувало зовнішнє незалежне оцінювання. Кореспондент «ВЗ» побувала на здачі тестів у Дрогобичі.

Цього року вперше застосовують технологічну перерву під час ЗНО. До таких заходів змусили вдатися через підозри щодо можливого списування на тестуванні. У соціальних мережах з’явилися групи торговців відповідями до тестів, які відверто хваляться, що мають своїх агентів на ЗНО, які будь-якою ціною протягом перших 15 хвилин передадуть інформацію назовні. Що показала перевірка? “Перевірка за допомогою технічної перерви пройшла успішно, — говорить директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. — У Львові ми виявили один мобільний телефон та навушники в абітурієнта. Цим дітям хімію доведеться складати вже наступного року”.

В аудиторію заходять відповідальний за пункт тестування, уповноважений Українського центру оцінювання якості освіти і представник державної служби охорони з металошукачем. Кожного із 15-ти абітурієнтів перевіряють на наявність мобільних телефонів чи іншої техніки. У повній тиші пищання металошукача звучить особливо загрозливо. У нашій аудиторії забороненої техніки не виявили. За словами відповідальної за пункт тестування, директора Дрогобицької школи №4 Світлани Малої, така ж ситуація у всіх 20-ти аудиторіях, де працювали 280 людей.

“За сім років, що працюю на ЗНО, жодного разу не стикалася зі списуванням, ¬ каже вона. ¬ Діти розуміють, що це може призвести до анулювання тесту”.

Схожі новини