Передплата 2024 «Добрий господар»

Злата вірить: метелик принесе їй перемогу на «Євробаченні-2013»

Міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2013”, який цьогоріч відбувається у шведському місті Мальме, крокує до фінального етапу.

Українська голосиста зірочка Злата Огнєвіч впевнено потрапила у групу лідерів змагань, гідно виступивши у півфіналі пісенного поєдинку. Серед основних конкурентів українки — молода данка Емілія де Форест, якій міжнародні букмекерські контори впродовж останніх тижнів віддають першу сходинку загального рейтингу. Хто із вокалісток виборе корону переможця, стане відомо у фіналі, який зможемо побачити уже цієї суботи, 18 травня, в ефірі Першого національного телеканалу України.

Злата Огнєвіч перед фінальним поєдинком зберігає оптимізм. “Символ цьогорічного конкурсу — метелик, — зазначила співачка. — Це символічно для мене. Адже моя конкурсна пісня Gravity розповідає про метелика. Вірю, що це Боже створіння принесе мені перемогу”. Під час півфінального виступу Злата з’явилась на сцені із блискучим метеликом на руці. Виступ українки глядачі у Мальме сприйняли дуже позитивно. Значну частку оплесків зібрав сценічний партнер Злати — велетень українського походження Ігор Вовковинський зі зростом 2 метри 35 сантиметрів, якого визнано найвищим чоловіком США. І хоч роль Ігоря у конкурсному номері незначна — лише виносить виконавицю на сцену, розмови у Швеції про українського богатиря не стихають.

Композицію Gravity для Злати написав Михайло Некрасов, який робив 2004 року аранжування переможної пісні Руслани Wild Dances. Текст пісні — творіння Карена Кавалеряна, який також був автором слів до “євробаченських” пісень Ані Лорак Shady Lady і Діми Білана Never Let You Go.

Попри схвальні відгуки на адресу української красуні Злати Огнєвіч, вже після першого півфіналу стало зрозуміло, що вирішальна боротьба між учасниками цьогорічного “Євробачення” буде запеклою. Чимало виконавців продемонстрували сильні вокальні дані. Перший півфінал ряснів яскравими моментами, де ліричні виступи перемежовувались з танцювальними хітами.

До першої десятки фіналістів, окрім України, увійшли Молдова, Литва, Ірландія, Естонія, Білорусь, Данія, Росія, Бельгія та Нідерланди. Другий півфінал, під час якого оберуть ще 10 фіналістів, відбудеться 16 травня. Країни-засновники конкурсу, зокрема Німеччина, Іспанія, Великобританія, Франція та Італія, потрапляють у фінал автоматично. Путівку до фіналу автоматично виборола собі і країна-господиня цьогорічного “Євробачення” Швеція.

Щодо загальної атмосфери на Malmо Arena, то критики підкреслюють помітну скромність світлових декорацій на сцені. І це не дивно, адже Швеція відмовилась від зайвих витрат на організацію “Євробачення-2013”. Передбачений спершу бюджет скоротили майже учетверо — до 20 мільйонів доларів. Для порівняння, торік на “Євробачення-2012” Азербайджан витратив 75 з половиною мільйонів доларів. Але шведські організатори наголошують, що намагались «зробити захід більш камерним, що дозволить сфокусуватися на самій музиці, а не на зовнішній помпезності конкурсу».

Коментарі для «ВЗ»

Міка НЬЮТОН,співачка, представниця України на “Євробаченні-2011”

Особисто висловила слова підтримки Златі Огнєвіч. Мені вона дуже подобається як людина. Не хочу обговорювати сукню, пісню Злати. Адже це не головне. Найважливіше, що Злата — дуже добра. Її позитивна енергетика і сильний голос допоможуть їй увійти в п’ятірку кращих на “Євробаченні” цього року. Артист, який представляє свою країну на такому відповідальному конкурсі, як “Євробачення”, намагається зробити все якнайкраще. Тому йому потрібна підтримка кожного з нас. Знаю це по собі. Тому щиро вболіватиму за свою колегу із Лос-Анджелеса. Триматиму кулаки.

Юрій ФАЛЬОСА,продюсер

Злата Огнєвіч — сильна артистка. У неї чудова конкурсна пісня. Її команда — професійна і класна. Злата має всі шанси на перемогу. Принаймні я за неї щиро вболіваю і вірю у неї.

Оля ВОЙЦОВИЧ, креативний директор KARPARATION, музичний блоггер

Зараз перебуваю у Швеції. Цього року в Мальме дуже бюджетне Євробачення, немає особливого розмаху, але по-домашньому затишне. Щодо явних фаворитів, то на сьогодні це Данія, Нідерланди, Україна і Німеччина, але, як завжди, ще можуть бути сюрпризи. Впевнена, ще з’явиться серед лідерів хтось із переможців другого півфіналу. Українців у Швеції не так багато, як, наприклад, голландців чи данців, але маємо багато вболівальників з інших країн. Спілкувалась з фанатами України з Нової Зеландії, Іспанії, Австрії. Вони впевнені, що Злата Огнєвіч переможе. До речі, їм дуже подобається пісня, яку так критикували в Україні. Говориш Gravity, і тобі одразу у відповідь кажуть із захопленням: Ukraine! Велику увагу до себе привернув і велетень Ігор Вовковинський. Сподіваємось, що сумарний ефект від позитивних вражень європейців дозволить Златі як мінімум потрапити у трійку лідерів!

Василь ПОПАДЮК,скрипаль

В Америці, куди я свого часу переїхав на постійне місце проживання, конкурсом “Євробачення” цікавляться лише емігранти з колишнього Радянського Союзу, і то не усі. Щодо цьогорічної представниці від України на “Євробаченні” Злати Огнєвіч, то чув про неї раніше. Красива дівчина, а головне, у неї дуже сильний голос. Вона мені подобається. Щиро бажаю їй успіху!

Схожі новини