Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Огнєвіч разом із велетнем підкорить «Євробачення-2013»

Менше тижня залишилось до першого півфіналу найпопулярнішого міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення”, який стартує 14 травня у шведському місті Мальме.

Проте досі навколо цьогорічного вокального поєдинку вирує чимало запитань. Уже десять країн відмовились від конкурсу і ще кілька європейських держав заявили, що мають намір бойкотувати “Євробачення” через його несправедливість. Проте Україна твердо вирішила не лише взяти участь у цьогорічному змаганні кращих вокалістів планети, а й увійти до трійки лідерів. Представниця нашої держави на “Євробаченні-2013” Злата Огнєвіч впевнена, що її пісенна казка нікого не залишить байдужим.

У Мальме вже відбулись перші репетиції конкурсантів цьогорічного “Євробачення”. Свої номери на сцені Malmo Arena почали відшліфовувати учасники першого півфіналу — представники Австрії, Естонії, Словенії, Хорватії, Данії, Росії, Нідерландів та України.

Злата Огнєвіч виступає у першому півфіналі під щасливим номером сім. Її виступ пронизаний казково-ліричним сюжетом. На сцену тендітну українську красуню виносить велетень. Про велетня Злата розповідала давно. Проте до останнього тримала його ім’я у таємниці. У пресі ширились чутки, що цим загадковим богатирем стане боксер Володимир Кличко. Адже саме на його поєдинок з італійцем Франческо П’янетою Злата поїхала напередодні відльоту на “Євробачення” і тепло спілкувалась із боксером. Проте велетнем виявився 30-річний Ігор Вовковинський, зріст якого — 2 метри 35 сантиметрів. Ігор є найвищою людиною, яка живе в США. Він народився в Україні, але у віці 7 років емігрував з сім’єю до США. Проте з радістю погодився допомогти своїй землячці здобути перемогу на пісенному конкурсі. Ігор — фантазійний велетень, який символізує внутрішню силу Злати, що допомагає їй подолати усі труднощі на шляху до мети. “Не очікував, що сцена “Євробачення” буде така велика і невимовно красива. А ще мені дуже сподобався мій сценічний костюм, — зізнався після репетиції Ігор Вовковинський. — Перша репетиція відбулась добре. Але я ще буду працювати над своїм виходом”.

Також на сцені “Євробачення” Огнєвіч супроводжуватимуть чотири потужні бек-вокалісти, які представляють різні культури та вносять у конкурсну пісню Gravity етнічне звучання. Один із них, Клівленд Уоткісс, є кращим чоловічим джаз-вокалістом планети. “Пісня Gravity звучить фантастично, адже вона була відточеною до досконалості, — наголосив Уоткісс. — А сцена мені видалась сюрреальною, було відчуття, наче я потрапив у інший вимір”.

Композицію Gravity для Злати написав композитор Михайло Некрасов, який робив у 2004 році аранжування до переможної пісні Руслани Wild Dances. Текст до пісні — творіння Карена Кавалеряна, який також був автором слів до “євробаченських” пісень Ані Лорак Shady Lady і Діми Білана Never Let You Go.

“З першого дня перебування у шведському місті Мальме усі були такі привітні, що я відразу зрозуміла, все буде гаразд”, — поділилась першими враженнями Злата Огнєвіч.

Нагадаємо, фінал “Євробачення” відбудеться 18 травня. За букмекерськими прогнозами William Hill, Злата входить до трійки лідерів конкурсу разом з представницями Данії та Норвегії.

Схожі новини