Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Це Венера з Марсом винні...

А ми думаємо: що це з нами робиться? Астрологія має відповідь на це запитання

Людство завжди з цікавістю та надією дивилось на зоряне небо. А те, що зараз інтерес до такої науки як астрологія тільки зростає, не випадково. Бо входимо у нову епоху — епоху Водолія, господарем якого є Уран, покровитель астрології. Сама планета Уран навесні 2011 року увійшла в знак Овна. Можна проаналізувати періоди 1846—1851, 1927—1935 рр., коли Уран уже йшов цим войовничим знаком. Це були складні періоди, сповнені крайнощів, нових відкриттів, диктаторства та бажання перебудувати світ заново. Не будемо вдаватись в аналіз і припущення, що чекає нас цього разу (Уран пробуде в Овні до 2019 року), просто спробуємо підняти завісу незбагненного...

Коли ЙДЕТЬСЯ про астрологію, в першу чергу згадуємо про те, під яким знаком зодіаку ми народилися. Насправді все не так просто. У кожного з нас є не лише Сонце, а ще інших 9 планет, котрі впливають на нас не менше за Сонце, а іноді навіть більше. Це Місяць, Меркурій, Венера, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун і Плутон.

Якщо в кінці березня — на початку квітня у вас виникло різке бажання перефарбувати волосся у радикальний колір, зробити пірсинг чи тату або ж змінити ваші стосунки, ігноруючи будь-які обмеження, то це зумовлено переходом Венери із Риб в Овен, де вона з’єдналася спочатку із Ураном, планетою свободи, а тоді із Сонцем та войовничим Марсом. В позитиві таке положення планет дає нам багато енергії для дій, в негативі може зробити ексцентричними. Із 7 квітня Венера та Марс йдуть разом, від чого почуття стають пристраснішими. Ті, хто раніше не наважувався розповісти про свої почуття, нарешті можуть це зробити. Як це проявиться в кожної конкретної людини, залежить від положення цих планет, в її натальній карті, але загальні тенденції сприяють більшій особистій свободі. З 15 квітня Венера переходить в знак Тельця, що дозволить стосункам стати стабільними та гармонійними. Меркурій, планета інтелекту та комунікації, переходить в знак Овна, що дозволить нам легко будувати плани та швидко змінювати думку, творчо підходити до вирішення проблем.

Юпітер, що рухається знаком Близнюків, дає можливість накопичувати знання. У цей період зростає бажання спілкуватися. Легко йдемо на контакти, хапаємося за різні ідеї та намагаємося рухатися одночасно в кількох напрямках. Це може створити довкола нас хаос, тому варто застановитися і визначитись з пріоритетами. Юпітер завжди приносить із собою вітер змін, а буде він попутним чи ні, залежить від показників кожної конкретної натальної карти. Проте це шанс змінити щось на краще. Головне — розпізнати його. Вчасно відкрити двері, прочитати статтю чи почути думку випадкового перехожого — шанс може бути всюди. Треба прислухатися до себе і до світу. Особливо тим, в кого Сонце, Меркурій, Венера, Марс, Юпітер і Сатурн в повітряних знаках — Близнюках, Терезах, Водолії та у вогняних Овні та Леві. Як тільки Юпітер буде контактувати з їхніми особистими планетами — ідеї та пропозиції можуть сипатися на них рясним зоряним дощем.

Хоча Юпітер — це планета щастя та багатства, але покладати великі надії на хороші дивіденди від нього не варто. Кожному він дасть рівно стільки, скільки дозволить наступна планета — Сатурн.

Багато хто з нас відчуває в ці дні втому, брак сили та енергії, пригніченість або й депресію. Чи зумовлено це лише тим, що надворі весна і в організмі брак вітамінів? Причина не лише в цьому. Зараз складний період із декількох причин. По-перше, це ретроградна фаза Сатурна. Що це таке? Якщо спостерігати із Землі за небесними тілами, то в певний період нам здається, ніби вони зупиняються і починають рухатися в протилежному напрямку. І тоді планети впливають на нас по-іншому, змушуючи переосмислювати сфери, за які відповідають. Сатурн — це планета, котра відповідає за порядок, дисципліну, правила та обов’язки. Перейшовши восени 2012 року в знак Скорпіона, Сатурн вже тоді змусив нас задуматись над власною духовністю і сенсом буття. Зараз же, ставши ретроградним, він змушує нас зустрітися віч-на-віч із власними страхами, котрі ми заганяли глибоко в підсвідомість, зрозуміти свої бажання, котрі ігнорували до цього, а також завершити незакінчені справи. Якщо зупинимось і проаналізуємо свої внутрішні відчуття, то зможемо зрозуміти, куди рухатися далі. Якщо в цей період здається, що стоїмо на місці, то насправді ми рухаємося вперед. Можливо, поки що цей поступ тільки внутрішній, проте він є. Чого не треба робити в цей період? Не варто розпочинати нової справи, будівництва. Це хороший час для тих, хто любить відкладати справи на потім — нарешті можна вийти із ходіння по колу й перейти на новий рівень. Якщо в цей час щось покидає наше життя, не важливо, люди це чи речі, це значить, що на те є необхідність і не варто побиватися за втраченим чи намагатися втримати його силою. Треба подякувати і відпустити, бо так ми звільнимо місце для чогось нового і, можливо, значно кращого. Важливо пам’ятати, що існують закон і порядок. А дисципліна та самоконтроль дозволяють рости вгору, а не обмежують.

Інший астрологічний аспект, що несе в собі багато складних моментів, це напружений аспект між такими «важковаговиками», як Уран та Плутон. Взаємодія між ними почалася ще в кінці 2011 року й буде тривати до початку 2016 року. Квадратура планет — це завжди потужний викид енергії, але щоб обернути її для власного добра, потрібна колосальна робота та вкладення власних сил, бо інакше їхня дія буде руйнівною. Особливо відчутною буде їх взаємодія для тих, хто народився під знаками Овна, Рака, Терезів та Козерога. Добре це чи погано? Все залежить від положення цих планет в особистому гороскопі людини і від того, наскільки кожен із нас готовий підкорятися космічним законам, приймаючи те, що пропонує Всесвіт.

На глобальному рівні квадратура Плутона та Урана може принести відмирання старих методів дії влади, падіння урядів, місцевих органів влади і виникнення нових способів керівництва країнами та економіками. Тобто настає час революцій. Але, щоб побачити результати сьогоднішнього бунтарства, потрібно трохи часу — аж до лютого 2016 року, коли планети вийдуть із зони взаємодії.

Проте що б там не було на небі, завжди пам’ятайте, що нема нічого, чого б не можна було скорегувати, маючи відповідні знання. Кожен наш крок і кожна наша думка формує завтрашній день. А той, хто попереджений, той озброєний, і його ніщо не може застати зненацька.