Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Віктор ПАВЛІК: «Заспіваю «Ти ж мене підманула» у рок-варіанті!»

Співак згадав молодість і приєднався до американського рок-гурту

Віктор Павлік перекваліфікувався у рокера! Співак не боїться експериментів і активно працює над створенням нового альбому з американським рок-колективом Wicked Monkey. Віктор уже записав із музикантами англійську версію своєї пісні «Ні обіцянок, ні пробачень».

УКРАЇНСЬКИЙ ШОУ-БІЗ гучно обговорював поворот у кар’єрі Павліка, ходили чутки про переїзд співака у Лос-Анджелес, де зараз живуть інші члени гурту. Проте, як уже писав “ВЗ”, український “шикидим” за кордон не поспішає, а з рок-гуртом працює у незвичний спосіб.

— Учасники Wicked Monkey записують демо-версію в Америці і надсилають мені її імейлом, — розповідає Віктор Павлік. — Я йду у свою київську студію, записую вокал, відсилаю їм відповідний трек, а вони вже міксують, відбирають те, що потрібно. Часто буває, що половина пісні йде українською, половина — англійською. Зараз активно працюємо над альбомом, який постараємось випустити цієї осені. У нього увійдуть дванадцять спільних композицій, кілька моїх пісень і дещо з репертуару Wicked Monkey. Плануємо організувати всеукраїнське турне.

- В Америку їхати не плануєте?

— Лише з недовготривалими візитами. У червні їду в Чикаго, планую в Нью-Йорку зустрітись з лідером Wicked Monkey — гітаристом Юрієм Ніколаєвим. Він — білорус, 25 років тому виїхав в Америку. Бас-гітарист Даррелл Пауелл та барабанщик Джиммі Вілгус — американці. Наше завдання номер один — записати альбом. Якщо це прекрасно здійснюється в інтернет-режимі, не бачу сенсу переїжджати до Америки.

- Як відбулось ваше знайомство з рок-групою?

— Через Інтернет. Юрій Ніколаєв побачив мій ролик в YouTube, де я співав композицію Hotel California. Гурт запропонував мені співпрацю. Вони наполягали, щоб я приєднався до Wicked Monkey як вокаліст. Я відмовився, бо починати все з нуля у Штатах — великий ризик. Відмовився від підписання контракту з іноземним лейблом Warner Bros, бо умови були жорсткі, заборонялось самостійно давати концерти в Україні без їхньої команди.

- То ви тепер рокер?

— Я й колись був рокером! У 90-х роках був гітаристом у гурті “Анна Марія”, досі у шафі пов-но рокерського одягу. В душі завжди залишався рокером, але мода диктує свої правила, і після розпаду групи почав виконувати популярну музику. Зараз переходжу на так званий поп-рок.

Хоча минуло вже 15 років, беру гітару в руки і граю класику хард-року чи хеві-металу.

- Wicked Monkey та Вік-тор Павлік виконують лише україн-ські та англійські композиції?

— Оскільки гітарист у нас виходець з Білорусії, то вже зробили кавер-версії на дві білоруські пісні — “Маліновка” та “Вологда”. Це відомі композиції “Піснярів” та “Верасів”. Працює-мо над двома піснями з мого репертуару, які вийдуть і українською, і англійською, до цього додасться моя авторська англомовна композиція Stay away from your grief.

Для нашого спільного альбому планую зробити переспіви українських народних пісень, можливо, коломийок. Наприк-лад, “Ти ж мене підманула” буде прекрасно звучати в рок-варіанті!

Схожі новини