Передплата 2024 ВЗ

Люба ФІТЬО: «Не маю комплексів стосовно своєї фігури»

Керівник тріо «Крайня хата» радить, як підтримувати фігуру без таблеток та дієт

Люба Фітьо встигає усюди: бути люблячою дружиною, матір’ю та бабусею, виступати на сцені з тріо “Крайня хата” і стежити за своєю зовнішністю. Минулоріч жінка відсвяткувала ювілей — 50 років. Дивлячись на пані Любу, важко уявити, що їй більше 40-ка. Жінка стверджує, що її метод дозволяє тримати вагу в нормі, при цьому почуватися здоровою і енергійною. Будучи людиною темпераментною, творчою, співачка не завжди встигала стежити за здоров’ям, багато нервувала та курила майже 20 років.

— НЕ ЛЮБЛЮ, коли жінки з ідеальними формами розповідають нам з екранів, що всі повинні худнути і бути схожими на них, — каже пані Люба. — В мене не ідеальна фігура, але я легко качаю прес 60 разів! Нещодавно перенесла складну операцію і не могла займатись вправами, але впевнена, що швидко приведу фігуру до норми. Зай-матись вправами і прекрасно почуватися може кожен. Голов-не — не бути лінивим. Чим займається жінка вранці? Біжить чимдуж на роботу або поспішає готувати, прибирати. А для організму важливо приділити собі в цей час хоча б 10 хвилин. Зранку прокидаюсь і випиваю маленькими ковтками 100 г теплої кип’яченої води, потім тру яблуко, їм його і тільки тоді займаюсь домашніми справами. Таким чином ми “запускаємо” організм. За півгодини можна випити кави і поснідати. Через п’ять днів кишківник починає працювати так, ніби щоранку його очищали. За два місяці треба зробити перерву в цих процедурах і замінити їх іншими. Звечора заливаємо 5 штук чорносливу, стільки ж кураги і жменьку родзинок 0,5 літра гарячої води. Вранці натще треба випити цей компот і з’їсти сухофрукти. Такий сніданок дуже смачний, ситний і допомагає організмові отримувати потрібну кількість вітамінів. Дотримуючись цих простих порад, позбудетесь шлаків і скинете за три місяці до десяти кілограмів, залежно від обміну речовин.

- Вечеря теж повинна бути специфічною?

— Я не прихильниця дієт, проте після 18.00 багато не їм. Є секрет стосовно вечері. За дві години до сну випийте 250 г ледь теплої води зі столовою ложкою меду. По-перше, це дуже корисно для шкіри, по-друге, внормовує нервову систему і сон. Під час сну наш організм оздоровлюється. Робіть процедуру місяць — і проблем з нервами не буде.

- Чи робите додатково якісь силові вправи?

— Багато працюю і, на жаль, не маю змоги ходити у басейн чи тренажерний зал, хоча дуже люблю займатись спортом. Тому склала для себе комплекс вправ, які ідеально допомагають тримати себе у формі. Особ-ливу увагу приділяю увагу суглобам, бо для жінок після 40-ка саме вони стають найбільшою проблемою. Коли одного разу присіла біля внука і не змогла самостійно підвестись — зрозуміла, що треба ними зайнятись. Пила ліки, антибіотики, але ефекту майже не було. Почала присідати, стрибати і побачила прогрес. Крім того, знаю чудовий рецепт, як лікувати біль у колінах. Візьміть 300 г домашнього жирного сиру, змішайте його з одним яйцем, висипте суміш на марлю, прикладіть до хворого коліна і обмотайте ногу харчовою плівкою. Компрес краще робити на ніч, знімати вранці. Ви дуже здивуєтесь, побачивши, що сир абсолютно сухий. Повторюйте процедуру кілька разів, і біль у коліні повністю зникне.

- Що порадите офісним працівникам?

— Людям зі сидячою роботою, і не лише їм, треба стежити за спиною. Я відвідувала масажиста, бо мала проблеми з солями у спині. Вистачало ефекту від десяти процедур на півроку. Потім відкрила для себе медовий масаж, котрий можна робити вдома і який дає чудовий ефект. Попросіть когось із рідних допомогти вам у цьому, не потрібно викликати професійного масажиста.

Роздягніться по пояс і ляжте на рівну поверхню. Заздалегідь приготуйте миску гарячої води, марлю і махровий рушник. Масажист повинен взяти чайну ложечку меду, змастити ним руки. Легкими натисками долонь просувайтесь по вертикалі від попереку вгору до голови. Не розтирайте, лише злегка притискайте свої долоні до спини. За п’ять хвилин руки масажиста починають прилипати, зі шкіри починає виходити сіль, бруд. Ви здивує-тесь, коли побачите це вперше! Процедура болюча, вона повинна тривати 15-20 хвилин. Я витримувала медовий масаж лише 10 хвилин.

Коли руки масажиста вкрились смолою, а спина — біла, потрібно швидко змочити марлю у воді, відтиснути її і стерти спину горизонтальними рухами. Спина може пекти, але її потрібно повністю витерти від солі. Накрийте спину рушником і полежіть десять хвилин. Може виникнути подразнення, тому змастіть шкіру дитячою олійкою чи кремом. Масаж треба робити п’ять разів через день. Не можна виконувати ці процедури тим, хто має алергію на мед. Це унікальний масаж — легкість відчувається одразу!

- Звідки ви дізнались про цей метод?

— Ці секрети мені розповіла стара лікарка. Я випробувала їх на собі і переконалась в ефективності. Жінки, котрі обертаю-ться в мистецьких колах, завжди намагаються випробувати на собі надсучасні методи для збереження молодості. Я свого часу теж наступала на ці граблі, але переконалась — без здорового організму краси не буде, а чистки і ботекс дають короткотривалий ефект.

Два варіанти ранкових вправ по 10 хвилин дивіться відео тут

Поради від Люби Фітьо

— На зміну погоди у мене часто болить голова, страждаю звуженням судин. З часом таблетки перестають допомагати від болю. Є незвичний, але перевірений мною спосіб лікувати цю проблему. Я беру півпачки селянського 82% масла, залишаю його на день при кімнатній температурі, а на ніч втираю його в скроні, корені волосся по всій голові. Так-так, не дивуйтесь! Обмотуєте голову лляним рушником, одягає-те шапочку і лягаєте спати. Вранці побачите, що масло повністю ввібралось. Коли помиєте голову шампунем, вас приємно здивує стан волосся. Після того, як зробила процедуру два рази і відчула значне полегшення, напади болю зменшились, шум у вухах зник.

—Якщо ви промерзли і ломить кінцівки — розіт-ріть руки, стопи, ноги до колін теп-лим 6% яблучним оцтом. Повторіть процедуру тричі, і жодні таблетки вам не знадобляться. Я скористалась цією порадою, коли хворіла на грип.

—Знаю хороший спосіб лікування шпор на п’ятах. Треба 15 хвилин попарити ноги в двох літрах гарячої води, попередньо вкинувши туди столову ложку соди. Після цього змастити п’яти медом, прикласти на стопу листок капусти, замотати в плівку, одягнути шкарпетки і лягти спати. Процедуру слід повторювати тричі.