Передплата 2024 ВЗ

Трудовий стаж – 72 роки!

У Книзі рекордів України має стояти прізвище Наталії Слободян

Нещодавно “Високий Замок” писав про 84-річну Регіну Венке з Чернівців, яка відпрацювала на фабриці 64 роки. Коли Регіна Венке написала заяву на звільнення, керівництво швейної фабрики подало заявку до Книги рекордів України. У категорії “Людина, у якої найдовша трудова діяльність” чернівчанка Регіна Венке посіла почесне перше місце.

До НАШОЇ РЕДАКЦІЇ зателефонувала Оксана Ярославівна і розповіла, що є людина, яка має набагато більший трудовий стаж, ніж чернівчанка Регіна Венке. Мама Оксани Ярославівни — народна артистка України, педагог-репетитор Львівського оперного театру, 90-річна Наталія Слободян і досі шліфує майстерність артистів балету.

— 18 червня 1941 року я закінчила Київське хореографічне училище, — каже Наталія Василівна. — Ми пішли отримувати дипломи 22 червня, а коли поверталися додому, дізналися, що почалася війна. Увесь наш курс зарахували у Київський оперний театр.

— Виходить, ваш трудовий стаж розпочався у перший день війни?

— Більше того — він триває й досі. У червні виповниться 72 роки. І зараз працюю на повну котушку (сміється. — Г. Я.), а за віком — найстарша на роботі. У Львівський оперний театр прийшла у березні 1944 року. 68 років я на сцені цього театру...

Наталія Василівна запитала, чи знаю я, що таке репетитор-педагог. Отримавши ствердну відповідь, сказала: “А ви прийдіть і подивіться. Може, ви тільки здогадуєтеся, що це таке? Бо не кожен витримає таке навантаження, коли репетиція триває п’ять-шість годин без перерви!”.

Жодного разу Наталія Василівна не поскаржилася, що їй важко. Міняються люди у театрі, концертмейстери... А вона працює. Без Наталії Василівни не обходиться жодна репетиція і жодна вистава.

Журналіст “ВЗ” спробувала з’ясувати, чому прізвище відомої балерини, народної артистки України і педагога-репетитора Львівського оперного театру імені Соломії Крушельницької досі не внесене до Книги рекордів України. На моє запитання директор Опери Тадей Едер розповів, що недавно відсвяткували 90-річний ювілей Наталії Василівни.

— Ми готуємо документи на подання до Книги рекордів України, — каже Тадей Олександрович. — Недавно тільки довідався, що лише у нашому театрі Наталія Василівна має 68 років трудового стажу. І далі працює. Але бачили би ви, з якою віддачею працює! Вона живе театром. Саме її прізвище має стояти на першому місці у Книзі рекордів.

Схожі новини