Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Приходили за дверима та... цілували зачинені двері

Фірма з виготовлення вікон та дверей брала аванси, проте виконувати замовлення не поспішала

П’ятнадцять львів’ян, які замовляли пластикові вікна та надійні сучасні двері в одній фірмі, звернулися із заявами про шахрайство до міліції. Правоохоронці передбачають, що список ошуканих цією фірмою зростатиме. Власники осель, які замовляли на фірмі нові вікна та двері, мали заплатити певний аванс за замовлену продукцію. Вартість замовлення, як правило, становила близько 10 тисяч гривень. Отож люди залишали на фірмі близько півтори тисячі гривень авансу. Минали всі визначені фірмою строки, а ні вікон, ні дверей не привозили... Коли обурені клієнти йшли на фірму, щоб запитати, чому не виконане замовлення, їх зустрічали зачинені двері.

Чимало ОБДУРЕНИХ ГРОМАДЯН звернулися в інспекцію з питань захисту прав споживачів у Львівській області. Та допомогти їм ця структура не змогла. “Ми не можемо задовольнити скарги обурених громадян, оскільки, коли наші спеціалісти виїжджають на перевірку, вони, відверто кажучи, просто “цілують” замок. А розшуковою діяльністю наша інспекція не може займатися”, — прокоментував ситуацію начальник одного з відділів інспекції з питань захисту прав споживачів Дмитро Стефанків.

Після звернення людей до міліції, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, почали досудове розслідування. Правоохоронці натякають, що підприємець, на якого скаржаться люди, вже потрапляв у поле зору міліції.

На жаль, “кидалово”, яке влаштувала своїм клієнтам фірма з виготовлення вікон та дверей, далеко не перший випадок ошукування львів’ян. Сьогодні в місті можна зустріти чимало фірм з такою спеціалізацією, у яких насправді працюють три людини: директор, бухгалтер та жіночка, що приймає замовлення. Ці фірми не мають власних цехів, сировини для виготовлення продукції. Вони, у кращому випадку, лише посередники між замовниками дверей та вікон і виробниками цієї продукції. Зрозуміло, що таке посередництво робить продукцію, якщо така виготовляється, значно дорожчою.

Доволі часто керівники таких фірм, які орендують на кілька місяців приміщення під офіси, набравши від людей авансів, просто зникають. Далеко не завжди обуреним замовникам береться допомагати міліція. Значно частіше люди отримують від правоохоронців пораду звертатися до суду з цивільним позовом. Розуміючи, що ті ж адвокатські послуги та судове мито обійдуться дорожче від виплаченого авансу, люди просто клянуть пройдисвітів та вітчизняні закони і шукають нового виробника. Цього разу, щоправда, попередньо наводять про нього довідки через своїх знайомих.

Схожі новини