Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вакарчук чи Дорн?

Хто з цих двох артистів в українському шоу-бізнесі кращий – крапки над «і» розставить музична премія YUNA

У п’ятницю, 15 березня, в української музичної тусовки — чергова нагода зібратися в одному місці і в один час: як то кажуть, себе показати і на інших подивитися. У столичному Палаці «Україна» відбудеться церемонія нагородження щорічною премією YUNA. Уперше лауреатів цієї музичної нагороди назвали торік — відзначивши найкращих музикантів за двадцять років незалежності України.

Цьогоріч українські статуетки а-ля «Греммі» роздадуть у десяти номінаціях: «Найкращий виконавець», «Найкраща виконавиця», «Найкращий гурт», «Найкращий дует», «Найкращий альбом», «Найкраща пісня», «Найкращий композитор», «Найкращий автор слів», «Найкращий відеокліп» і «Відкриття року». Рекордсмен серед номінантів — новоспечений найкрасивіший українець Іван Дорн. Він може отримати аж п’ять статуеток YUNA — як виконавець, композитор, автор слів… У цих же категоріях номінований і Святослав Вакарчук. Загалом лідер гурту «Океан Ельзи» претендує на чотири премії (крім того, «ОЕ» і «Бумбокс» з піснею “Це зі мною” представлені у номінації «Найкращий дует»).

— До складу журі входять люди, які працюють на радіостанціях, на телеканалах, які випускають музику в ефір. Вони мають уявлення про те, що відбувається на музичному ринку, — каже генеральний продюсер премії YUNA Павло Шилько. — Ніхто не номінований сумнівно. Якщо хтось не слухає Івана Дорна чи групу «НеАнгели» (жіночий дует претендує на звання «Найкращого гурту». — Г. Г.), — це не означає, що їх не можна номінувати.

Ще до роздачі статуеток на сцені Палацу «Україна» оргкомітет премії YUNA оголосив ім’я володарки нагороди «За особливі досягнення у музиці». Її отримає Вєрка Сердючка. «Творчість Вєрки — унікальна та неординарна. Це артист, досягнення в музиці якого для України незаперечні», — зауважує Павло Шилько. Торік аналогічної статуетки удостоїлася Софія Ротару.

Телеверсію нагородження «Греммі» по-українськи покаже канал «Інтер» — у неділю, 17 березня (початок — о 23.00).