Передплата 2024 «Добра кухня»

Спортсменка, розумниця і просто красуня

Служба у війську не заважає солдатові виховувати двох дітей

Найважче у нашій професії — чекати! Глибокий зміст цього персонажу з відомої кінострічки «У бій ідуть лише «старики», оператор штабу 704-го окремого полку хімзахисту, що дислокується у Самборі на Львівщині, старший солдат військової служби за контрактом Марія Дашко відчула на собі. Адже вона не лише сама військова, а й дружина військовослужбовця, який донедавна виконував свої обов’язки у миротворчій місії за кордоном.

За СЛОВАМИ командування військової частини, Марія — найяскравіший представник жіночого колективу полку. Загалом у колективі самбірських військових хіміків служать і працюють близько десяти представниць прекрасної статі. Старший солдат Дашко — одна з най-

досвідченіших. “Якщо характеризувати її професійно-ділові та людські якості, — каже заступник командира полку з виховної роботи майор Віктор Коліда, — найкраще підійде дещо перефразований вислів з іншої кінострічки: «Спортсменка, відмінниця і просто красуня!».

Загальний армійський стаж у цієї жінки-контрактника перевищує десять років. Після здобуття середньої спеціальної освіти вона прийшла на роботу до військової частини. Працювала на різних посадах в управлінні військової частини. А от по-справжньому військовою вона стала лише рік тому. “Вирішила кардинально змінити свій статус у війську, — каже Марія, — бо саме тут, у полку, я познайомилась зі своїм майбутнім чоловіком Михайлом. Він — прапорщик. У середині лютого повернувся з Ліберії. Щоб краще розуміти його життя, його проблеми, щоб частіше бути поруч, вирішила також одягнути військовий однострій”.

Старший солдат військової служби за контрактом Марія Дашко вважає, що для того, аби досягти успіху у професійній діяльності і, разом з тим, бути доброю дружиною, матір’ю та господинею, жінці-військовослужбовцю потрібно дотримуватись декількох важливих правил. По-перше, вміти працювати в команді. Добрі стосунки в колективі завжди додають наснаги. По-друге, навчитися розподіляти свій робочий час. І, голов-не, як відзначає сама Марія, вести здоровий спосіб життя.

До слова, Марія свого часу займалась легкою атлетикою, займала призові місця на першостях району та області. Сповідує відмову від алкоголю та цигарок. Підтримує себе в добрій спортивній формі. “Навіть народивши двох чудових дітлахів, — говорить Марія Дашко, — я готова відстоювати честь полку на будь-яких легкоатлетичних змаганнях. Та їх чомусь серед жінок-військовослужбовців не проводять”.