Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

8-річна Марійка листується з монархами й президентами!

Одного зимового ранку 8-річна Марійка Мовчан (на фото) з Ковеля, що на Волині, прокинулася знаменитістю: листоноша несла дівчинці листа, відправленого з Ватикану.

Свої вітання адресував маленькій україночці сам Папа Римський Бенедикт XVI! Ця історія вмить облетіла всю Україну. Та на цьому вона не закінчилася: один за одним сталим надходити у Ковель конверти, надіслані від канцлера Німеччини Анґели Меркель, британської королеви Єлизавети ІІ, королеви Данії Маргрете II, президента Франції Франсуа Олланда...

Подяка і привітання від президента Франції Франсуа Олланда

Звідки така увага перших осіб європейських країн до звичайної дівчинки з багатодітної волинської родини (наша героїня має ще десятьох братиків та сестричок)? Марійка відкриває секрет:

— Я їм перша написала. Від імені всіх українських дітей привітала з Новим роком та Різдвом.

Дорослі не надто вірили у те, що бодай від когось надійде відповідь. Але невдовзі переконалися: поздоровленнями Марійки ніхто з адресатів не знехтував. З різних країн почали надходити сердечні вітання і подяки за гарні слова від маленької незнайомки, яка понад усе переймається проблемою нестачі доброти у світі.

— Нам, дітям, так бракує позитиву, — по-дорослому міркує Марійка. — Навколо стільки зла. І по телевізору нічого доброго не побачиш — всі передачі, фільми, а особливо новини, страшні. Вбивства, аварії, катастрофи, землетруси, війни… Бррр… Невже у світі нічого немає хорошого? Чи просто дорослі не вміють добро бачити? Нас це турбує. От ми з братами і вирішили показати приклад — старатися робити добро. А гарні вітання на свята незнайомим людям — хіба не класна ідея? Треба ж з чогось починати.

Ні французької, ні англійської, ні німецької, ні італійської дівчинка не знає, тож писала листи на чернетку українською, а потім просила дорослих допомогти їй з перекладом та пошуком адрес відомих особистостей. Посприяли й не пошкодували грошей на конверти з марками — раділи, що діти отримують від своєї затії велике задоволення.

А малеча на цьому не думає зупинятися. Наступним кроком до утвердження у світі доброти стало відкриття дитячого каналу позитивних новин! Правда, поки не в телеефірі, а на Youtube. «Заправляє» ним Марійка з братами Борисом та Павлом. Уже можна оцінити перші спроби маленьких журналістів, поділитися з ними ідеями і, головне, — хорошими новинами.

— Ви зробили щось добре? Зверніться до нас — і ми обов’язково розповімо про вас у наступному випуску, — закликає Марійка. І наостанок серйозно додає:

— Добра вам і, звісно, хороших новин!

Схожі новини