Передплата 2024 «Добра кухня»

А у зимовому дворі – сяючий олень…

Господареві він обійшовся разів у десять дешевше, ніж у магазині

Незвична новорічна ілюмінація — саморобна фігурка сяючого оленя — прикрасила засніжене подвір’я сімейства Перфецьких зі села Волиці. Молодь, яка вечорами прогулюється центральною вулицею, очей відірвати від неї не може. Таку красу не часто побачиш і у місті…

Задум народився у дружини господаря — пані Оксани, колишнього зв’язківця, а нині (через брак роботи) — звичайної домогосподарки. Вона — «генератор» більшості дизайнерських пропозицій. Якось у тернопільському гіпермаркеті побачили екзотичну «фабричну» інсталяцію (коштувала вона 2600 грн.) і загорілися ідеєю зробити щось подібне власними руками, але дешевше. За втілення проекту взявся чоловік Володимир — майстер на всі руки (він і знаний токар, столяр, будівельник, бляхар, верхи робить), допомагали йому діти-школярі — Вік-тор та Алла. Господар придбав 50 метрів дроту-«четвірки», за два дні зварив каркас граціозного оленя, обвив його двома електричними гірляндами. А на додачу прикрасив 40 метрами білих… коралів. Падаючи на них, електричні вогники додають металевій скульптурі казкової магії. Чаруватиме вона прохожих до кінця зими.

Обійстя Перфецьких — одне з найкращих у Волиці. З весни до пізньої осені воно потопає у квітах. Вабить око дерев’яний колодязь, ліщиновий тин в українському стилі — з глечиками, дерев’яними колесами і соняхами, вітряк, дві фігурки саморобних бузьків з липи. Композиція сяючого оленя у снігу під вікнами — гарне поповнення цієї домашньої арт-галереї просто неба.