Передплата 2024 ВЗ

«Операція «Арго» принесла Бену Аффлеку «Золотий глобус»

У США відбулася ювілейна, 70-та, церемонія вручення нагород – генеральна репетиція перед «Оскаром»

У Лос-Анджелесі у готелі “Беверлі-Гіллз” відбулася щорічна церемонія вручення кінопремії “Золотий глобус”. Цього року вона стала ювілейною — 70-ю. За традицією, за врученням “Глобусів” уважно стежать в усьому світі, оскільки премію, яку вручає Голлівудська асоціація зарубіжної преси, ще називають “репетицією “Оскара”. Часто думка кінокритиків збігається з думкою кіноакадеміків.

Г оловним ТРІУМФАТОРОМ церемонії став Бен Аффлек: його стрічка “Операція “Арго” названа кращим фільмом. Окрім цього, Аффлек отримав “Золотий глобус” ще й як найкращий режисер.

У фільмі Аффлека йдеться про події листопада 1979 року, коли революція в Ірані сягає апогею, ісламісти штурмують посольство США у Тегерані і захоплюють 52 американців.

Титул кращого актора виборов Денієл Дей-Льюїс за роль 16-го президента Сполучених Штатів в історичній стрічці Стівена Спілберга “Лінкольн”. Найкращою акторкою було названо Джессіку Честейн за виконання головної ролі у картині “Ціль номер один”.

У категорії “Найкращі актори другого плану” “Золоті глобуси” отримали Крістоф Вальц за другопланову роль у стрічці “Джанго звільнений” і Енн Хетвей за роль у мюзиклі “Знедолені” за романом Віктора Гюго. Мюзикл “Знедолені” отримав ще один “Золотий глобус” у категорії “Найкраща комедія або мюзикл”.

Картина “Кохання” австрійського режисера Міхаеля Ханеке отримала статуетку у номінації “Найкращий фільм іноземною мовою”. Режисер Квентін Тарантіно отримав “Золотий глобус” у номінації “Найкращий сценарій” до фільму “Джанго звільнений”.

Окремі нагороди отримали актори, які зіграли у комедійних стрічках. Дженніфер Лоуренс отримала “Золотий глобус” за найяскравішу комедійну роль у фільмі “Мій хлопець — псих” Девіда Рассела, а Х’ю Джекман — у тій же номінації за роль у картині “Знедолені”.

Британська співачка Адель — за виконання саундтреку Skyfall до фільму “007: Координати ”Скайфолл”.

На ювілейній церемонії вручення “Золотих глобусів” спеціальним гостем був екс-президент Сполучених Штатів Білл Клінтон, який представив біографічний фільм “Лінкольн” режисера Стівена Спілберга.

Схожі новини