Передплата 2024 «Добрий господар»

Джамала відджамалила наповну

Хвилею добротної музики, щирих емоцій, запального драйву та проникливої чуттєвості затопила Львів Джамала.

Співачка, яка пише унікальні за звучанням композиції, разом зі своїм бендом на один вечір перетворила сцену Львівської опери на осередок позитиву. Українська виконавиця з кримськотатарським корінням, яка творить музику європейського рівня та експериментує зі стилями, презентувала нову програму, у якій поєднала свої популярні і відомі композиції з першого альбому For Every Heart та найновіші творіння, які галичанам пощастило почути одними з перших.

Джамала мала дати у Львові два концерти в один день (організатор дійств — компанія “Дік-Арт”), проте відбувся лише один. Незважаючи на доступні ціни на квитки (100-450 грн.), зібрати два аншлаги у Львівській опері співачці одразу після Нового року не вдалося, тож всю свою енергетику зосередила в одному виступі. З львівським глядачем Сусанна Джамаладінова (це — справжнє ім’я Джамали) спілкувалася українською мовою (у побуті розмовляє російською, з родиною — кримськотатарською, а щоразу при нагоді зізнається у своїй любові до солов’їної). “А звідки вона українську мову знає?” — допитувався чоловік, якого, видно, неабияк здивувала україномовність нельвівської виконавиці. “Вона ж українка!” — розставила усі крапки над “і” його супутниця... Приємні реверанси співачка роздавала не лише у вигляді власної україномовності, вона ще й не втомлювалася бажати гостям свого вечора “щастя, миру, любові, кохання та дружби”. А на початку концерту влаштувала флеш-моб, попросивши усіх глядачів потиснути руку своєму сусідові, щоб зал відчув дружню підтримку одне одного.

Зі свого дебютного альбому Джамала виконала однойменну пісню For Every Heart, заспівала One More Try, дала жару драйвовою і запальною It’s Me, Jamala, розповіла про невзаємне кохання Alas, запропонувала знайти її — Find Me (відео до цієї пісні співачка знімала у Львові) або прогулятися у її туфлях — In My Shoes... Порадувала публіку Джамала і своєю улюбленою піснею, з якої, за словами виконавиці, і почалося її творче життя — “Ой верше, мій верше...”. Не лише сумну й ліричну сторону української народної творчості зачепила Джамала. Ще й додала перцю в емоційний настрой публіки піснею “Заграли музиченьки”. “Не можна забувати про коріння свого народу”, — переконана виконавиця. Це своє переконання підтвердила, заспівавши чуттєву і сумну кримськотатарську пісню, назва якої українською перекладається, як “Не забувай”, про дівчину, яка загинула і просить своїх батьків пам’ятати про неї...

Родзинкою вечора став калейдоскоп прем’єр від Джамали. От-от вийде другий її альбом і низкою композицій, які лише цьогоріч народилися на світ, вона порадувала публіку. Зокрема потішила зал двома російськомовними композиціями “Кактус” та “У осени твои глаза”. Заспівала і пісні Hurt та “Яlove”, All or nothing, How to explain...

Ані Джамала із залом, ані зал із Джамалою не хотіли прощатися. Публіка дарувала їй водоспад овацій, а вона їй — довготривалий біс. Попрощалася вона хітом Smile, але пообіцяла, що скоро повернеться: приїде презентувати новий альбом.

Схожі новини