Передплата 2024 «Добра кухня»

Як син Януковича інтерв’ю давав, а пияк Віктору Федоровичу квіти під ноги клав

«Студія Квартал 95» презентувала нову програму

“Студія Квартал 95” мандрує Україною, обкатуючи нову програму та святкуючи ювілей, 10 років (до цього “Квартал-95” був у лізі КВК Маслюкова, а у 2003 році став самостійною студією). Завітали “кварталівці” і у Львів, де на арені цирку у символічну дату 12.12.12 відповіли пропозицією на попит і дали не один, як планували раніше, а одразу два концерти за вечір (квитки коштували від 100 до 500 грн.).

Через ПОГОДУ з Хмельницького, де виступали напередодні, до Львівського цирку “95 Квартал” приїхав за півгодини до першого концерту. Як результат, початок виступу затримали більш ніж на 40 хвилин. Привіталися з залом “кварталівці” спершу не особисто, а за посередництва тексту, який висвічувався на екрані. Попросили зал вголос прочитати: “Летіла лелека до лелеченяти та там, де жвавий жук дзижчить”, а потім прокоментували львівську спробу: “І ці люди сміються над Азаровим”. Закликавши з того ж екрана: “Аплодуйте!”, на реакцію залу “Квартал” відповів: “Знаєте, вами так легко управляти!” і додав підпис до цитати: “В. Ф. Янукович”.

Після такого вступу “Студія Квартал 95” вийшла на арену і розпочала шоу “наживо”. Майже вся їхня програма складалася з нових жартів, які лише згодом пошановувачі їхнього гумору зможуть побачити на телеекрані. Хоча кілька ходових старих сценок хлопці повторили і «на біс». А ще демонстрували чимало фотожаб та роликів зі смішними котами і малюками. Ставку “Квартал” традиційно робив на політичний гумор, в якому під приціл потрапили усі політичні сили (хоча Ляшку і Віктору Федоровичу дісталось таки найбільше), та побутові сцени. Українських зірок кварталівці обійшли стороною, жартами мимохідь підколовши лише Галкіна та Кіркорова.

Не оминув «Квартал» тему кінця світу, яку провів червоною ниткою крізь увесь свій виступ, доречно зауваживши: “В Україні, на відміну від інших країн, кінець світу 21 грудня не настане. Він у нас вже настав. Ще п’ять років тому”. Розмірковуючи, хто з ким хотів би зустрітися на небесах, Володимир Зеленський зізнався, що має багато запитань до Стіва Джобса: “Підійшов би до нього і запитав: “Стів, а чим відрізняється 5-ий айфон від 4-го, а?”. А він би мені відповів: “П’ятий — дорожчий”.

У своїх мізансценах кварталівці завітали у психлікарю в ніч перед виборами, адже “згідно з опитуваннями, найбільшу явку на виборчі дільниці забезпечують саме тюрми, лікарні, військові частини, університети та інші бюджетні організації”. До священика, якому хотів висповідатися “даішник”. Були кварталівці і у центрі планування сім’ї лікаря, що складає, мов конструктор, майбутню дитину (“Вам зубки біленькі і рівненькі?” — “200 баксів”. — “А можна дешевше? Лише верхні чи лише нижні?” — “Ви що? Давайте через один — один біленький, один рівненький”).

Серед політичних скетчів найяскравішим видалось інтерв’ю журналіста (Юрій Крапов) із сином Януковича Віктором Вікторовичем (Євген Кошовий), “базар” якого контролював “приставленик” Зеленський. “Ми, Молоді Регіони, хочемо забезпечити старість Старим Регіонам” — “Кхм-кхм!” — “А що? Вони ж нам молодість забезпечили”. “Злі язики говорять, що у вашого брата Олександра знаходиться практично весь український бізнес” — “Звичайно!” — “Кхм-кхм!” — “Звичайно... ні! Він мені не брат”.

Не втратили можливості підколоти президента хлопці і у скетчі про пияка і слідчого: “От що ти наробив? Президент виступав на Майдані з новорічним зверненням. Ти навіщо до його ніг квіти поклав?” — “Думав, це — пам’ятник”. — “Який пам’ятник?! Він же ж говорив!”. — “А от не треба робити такі... паузи”. — “Ти що, людину від пам’ятника відрізнити не можеш?”. — “А я не один такий”. — “І хто ж іще?” — “Голуби...”.

У батька і сина, що вирушають на відпочинок без мами, перевтілилися Зеленський та Кошовий. Батько-бабій влаштовує іспит перед від’їздом, чи достатньо синок засвоїв його настанови: “Жінка за сорок — це...?” — “Не лише секс” — “А й... ?” -”Смачний борщ”. “Якщо дівчина некрасива?”— “Принести папці ще два пива”. “Якщо у тьоті болить голова?” — “То голова у процесі може участі не брати”. “Якщо тьоті 17 років?” — “Вчинимо як рибаки” — “Точніше!” — “Відпустимо, хай ще трішки підросте!”.