Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Золото «дитячого Євробачення» – в руках 10-річної українки

Музичні критики вважають, що Анастасія Петрик має шанси перевершити Ірину Білик та Ані Лорак

Україна святкує пісенну перемогу. Перше місце у фіналі дитячого пісенного конкурсу «Євробачення- 2012», що відбувся у місті Амстердамі, здобула десятирічна Анастасія Петрик. 12 країн-учасниць оцінили її пісню «Небо» у 138 балів. Серед країн, які віддали Україні 12 балів, — Вірменія, Бельгія, Нідерланди, Швеція, Білорусь, Молдова, Албанія. Українська учасниця конкурсу виступала під номером 9. Друге місце виборов грузинський квартет The Funkids (103 бали), третє — колектив з Вірменії Compass Band (98 балів). Учасниця «Дитячого Євробачення» з Росії Валерія Єнгаличева, яка виступала під сценічним псевдо «Лерік», посіла четверту сходинку (88 балів).

У конкурсі взяли участь 12 країн: Білорусь, Швеція, Азербайджан, Бельгія, Росія, Ізраїль, Албанія, Вірменія, Україна, Грузія, Молдова, Нідерланди. Конкурс проходив під гаслом «Зламай лід!» (Break The Ice). Цей лозунг було втілено в тематичній пісні з однойменною назвою, яка стала гімном «Дитячого Євробачення-2012» на сцені Heineken Music Hall.

У 2008 році на «Дитячому Євробаченні» Україну представляла Вікторія Петрик — сестра Насті. Тоді вона зайняла друге місце, показавши на той час найкращий результат України за всю історію участі країни у «Євробаченні».

Анастасія Петрик родом із Одеської області (село Нерубайське). Вперше про Настю заговорили тоді, коли вона виступила на телевізійному шоу «Україна має талант!», відбірковий тур якого проходив в Одесі. Вона стала переможницею Міжнародного дитячого конкурсу «Дитяча Нова хвиля-2010». Крім «Дитячої Нової хвилі», посіла перше місце на конкурсі «Молода Галичина» та друге місце — на конкурсі «Чорноморські ігри».

Музичні критики кажуть, що Анастасія Петрик володіє дорослим джазовим вокалом. Як розповів “ВЗ” продюсер Олег Чорний, перемога на “Дитячому Євробаченні-2012” — це велика творча удача Насті. “У неї хороші турботливі батьки, я особисто знайомий з ними, — каже пан Чорний. — Важливу роль у її перемозі зіграв режисер-постановник Олександр Балабан. Я з ним працював у 2005 році, це — професіонал, працює режисером проекту “Нова хвиля”. Перемога Насті — не політичний аспект, а талант, хороша підготовка до конкурсу. На пісенному конкурсі зірки були на її боці. Порівняно з іншими учасниками проекту, Настя вирізнялася сильним тембром. Вона виглядала як молода Алла Пугачова. Анастасія Петрик має хороше пісенне майбутнє. Головне, щоб вона не втратила цілі в житті, своєї безпосередності. Чим артист стає старшим, тим більше звертає увагу на якісь умовності. Зараз вона розкомплексована, вільно поводиться на сцені. Якщо вона такою залишатиметься, то стане не лише Іриною Білик чи Ані Лорак, а й досягне рівня Пугачової. Це питання часу, репертуару. Країна повинна звернути увагу на таких талановитих дітей, допомагати. Насті потрібно ще багато чого навчитися. Дуже важливо й те, в чиї руки вона потрапить, яким буде пісенний вишкіл”.

Продюсер Юрій Фальоса зазначив у коментарі для “ВЗ”, що перемога Анастасії Петрик є цілком заслуженою. “Десятирічна дівчинка має неймовірний талант, — каже пан Фальоса. — Важливу роль в її житті відіграли батьки, які добре її виховують. Сім’я є музичною, тож перемога Насті не випадкова. Дівчина багато працює над співом. Досягти такої популярності в 10-річному віці — це щось! Про неї знає уся Європа. Наразі складно говорити про її пісенне майбутнє. Шоу-бізнес — серйозна штука, до цього треба бути морально готовою. Головне, не зламатися, а продовжувати працювати в тому ж дусі. Я за неї дуже переживаю”.

Схожі новини