Передплата 2024 «Добра кухня»

Меладзе «ВІА Гру» закриває, Костюк – відкриває

Не встигли гурт “ВІА Гра” “поховати”, як він одразу ж відродився з попелу, мов фенікс.

Лише на початку тижня продюсер групи Костянтин Меладзе офіційно поставив крапку в існуванні пишногрудого та довгоногого тріо й заявив: “1 січня 2013 року “ВІА Гра” розпускається”. А буквально за кілька днів співзасновник групи Дмитро Костюк, який два роки тому відійшов від керування “ВІА Грою”, вирішив взяти справу в свої руки і не пускати за водою настільки прибутковий проект.

Продюсери групи «ВІА Гра» Костянтин Меладзе та Дмитро Костюк опинилися по різні боки барикад. Меладзе влаштував сюрприз Костюку, поставив крапку на гурті. Костюк, хоч і відійшов від справ, але одразу після закриття «старої» «ВІА Гри» оголосив про відкриття «нової». «У нас суміжні права на фонограму, — пояснює свій гонор Дмитро Костюк. — Права на дві третини репертуару зараз зареєстровані на мене. Назва також. Коли прийде час, звернуся на предмет, щоб якісь пісні переробити і виконувати на концертах. Нові пісні! Для Костянтина Меладзе ворота завжди відкриті, не тільки в його рідній «ВІА Грі», а й у всій СНД. Що стосується кастингу, вже дзвонять цілими групами. З Москви дзвонили три дівчини, говорять: «Ми вже група, давайте, беріть нас». Раніше Дмитро Костюк відповідав за фінансові питання групи, а Костянтин Меладзе — за творчі. Тож така різнобічність прагнень продюсерів — зрозуміла. Меладзе, як творча особистість, втомився. «Група сформувалася 12 років тому, а у кожної групи є свій алгоритм успіху і алгоритм роботи, — пояснює він. — У нас все ґрунтувалося на схемі трьох дівчат — блондинка, брюнетка та шатенка… Ми могли б працювати за такою схемою ще багато років. У комерційному плані це було цілком обґрунтовано, але це — нудно, неправильно. Ця схема себе зжила, тому я вирішив розпустити групу і закінчити з цією схемою раз і назавжди. Міняти руденьку на руденьку, біленьку на біленьку, чорненьку на чорненьку, знову і знову шукати латки, якими закрити це полотно, у мене немає ні сил, ні інтересу, ні бажання...».

Костюк, як фінансист, втрачати такий грошовий мішок не планує. За 12 років існування в гурті змінилося 13 учасниць. Тож у тому, що під брендом “ВІА Гри” з нового року виступатимуть три нові дівчини, Костюк проблеми не бачить. "Закінчився 12-річний цикл групи, — говорить він. — Але бренд групи залишиться, просто учасниці зміняться повністю. Хочу, щоб новий склад проекту проіснував не менше 5 років".