Передплата 2024 «Добра кухня»

Під мерію Ужгорода принесли мертвих собак

Захисники тварин переконані, що їх отруїли комунальники.

6 листопада, вранці, на кількох вулицях Ужгорода почали у страшних муках вмирати собаки. Одну з нещасних тварин побачили учні 3-ї школи, які йшли на уроки. “Я не знаю, чим можна допомогти собаці. Не можу на таке дивитися. Це страшна жорстокість. Тварини повільно вмирають просто на очах. Це жахливо!” — крізь сльози розповідала одна зі старшокласниць...

Перехожі почали телефо-нувати в громадське об’єд-нання “Допоможи другу”. Тривожні дзвінки, розповіла голова об’єднання Віра Романова, надходили з різних вулиць. Волонтерам, які прибували на виклики, не вдалося врятувати жодної собаки. “Ми одразу виїжджали на місце, намагалися врятувати тварин, однак цього разу їх отруїли якимось міксом, і раніше випробувані методи порятунку цього разу не діяли”, — зіт-хає пані Віра.

Обурені захисники тварин зібрали трупи мертвих собак, принесли їх під міськраду і запалили свічки. Люди, що зібралися на жахливе видовище, вимагали зустрічі з мером Ужгорода Віктором Погорєловим. Натомість до них вийшов начальник управління житлово-комунального господарства Ужгородської міськради Іван Зелінський. Чиновник переконував ужгородців, що комунальні служби до масового отруєння собак жодного стосунку не мають. “Собак могли отруїти самі громадяни. Або просто хтось, хто зацікавлений у тому, щоб звинуватити у цій проблемі міських комунальників”, — припустив відповідальний чиновник.

Проте у версію про те, що собак труїли жителі міста, захисники тварин не повірили. Хоча б через те, що собак труїли одночасно, вночі, в усіх районах міста. Отож це була спланована акція.

Коли цей номер “ВЗ” готу-вався до друку, площею Пош-товою в Ужгороді, хитаючись, блукав ще один собака. Ветеринари, які приїхали на площу та оглянули собаку, зазначили, що він також отруєний, бо ні на що не реагує. Дивлячись на нещасну тварину, хтось із перехожих крізь зуби зазначив: “З такого й починається фашизм...”.

Схожі новини