Передплата 2024 ВЗ

SCORPIONS заговорили українською та роздали півсотні барабанних паличок

Легенда світового року, німецький гурт SCORPIONS, “підірвав” Львів. Двогодинне шоу з феєричними спецефектами, яке культові рокери готували декілька років, зібрало на велотреку СКА понад дев’ять тисяч відданих фанатів легендарної музики. Концерт відбувся у рамках прощального світового туру SCORPIONS Final Sting Tour, яке уже встигли відвідати мільйони фанатів на п’яти континентах.

За годину до концерту SCORPIONS рух на львівських вуличках поблизу велотреку СКА був паралізований. Потік фанатів легендарного гурту не зупинявся ні на мить. Ті, що їхали на виступ автомобілями, були змушені стояти у кілометрових тягнучках, аби дістатись місця призначення. На виступ музичних гуру до Львова з’їхались шанувальники німецьких рокерів не лише з України, а й з-за кордону. “Боги спустилися із неба. Менш як за годину зможу на власні очі побачити їх, — сказав “ВЗ” 55-річний шанувальник “скорпіонів” з Польщі біля входу у велотрек СКА. — Виріс під музику SCORPIONS. Приїхали з Жешува цілою родиною. Квитки придбали за декілька місяців до концерту”. Більш ніж сім тисяч квитків розкупили за місяць до початку концерту, незважаючи на те, що ціни сягали двох тисяч гривень.

На розігріві у SCORPIONS виступав учасник телепроекту “Голос країни-2” Олександр Онофрійчук з групою Strong Time. Публіка тепло прийняла молодого вокаліста, проте напружено очікувала кумирів. Після сорокахвилинного настроювання звуку, світла та апаратури під потужні звуки дзвону з’явилася на сцені легендарна п’ятірка — Клаус Майне, Рудольф Шенкер, Маттіас Ябс, Павел Мачівода і Джеймс Коттак. Сказати, що зал вибухнув оплесками та криком, — нічого не сказати. Мабуть, такого потужного прийому виконавці ще не бачили ніколи. І це не дивно. Шоу, яке показали SCORPIONS, здобуло найвищі оцінки на світовому рівні і було назване найбільш видовищним за всю історію гурту. Кожна пісня супроводжувалася спеціальним набором піротехнічних засобів, загальна кількість яких перевищила 260 одиниць. А надпотужний живий звук, здавалось, виймав серця з грудей.

Під час концерту SCORPIONS виконали свої легендарні хіти, акустичні балади, пісні з останнього студійного альбому Sting in the tail. Вдячна публіка співала кожну композицію в унісон з кумирами. Під час пісні The best is yet to come фанати із перших рядів передали на сцену вокалісту гурту Клаусу Майне український прапор. Презент настільки сподобався німецькому музиканту, що той практично до кінця концерту виступав із ним на плечах. Свою прихильність до України Майне продемонстрував і знанням української мови. Час від часу він викрикував зі сцени українські фрази «Добрий вечір, Львів!», «Як справи?», «Дякую»... Свою вдячність публіці за теплу підтримку SCORPIONS висловлювали не лише легендарними композиціями, а й матеріальними подарунками. Після кожної пісні музиканти кидали в зал особисті речі — хустинки, медіатори, барабанні палички... Організатори концерту зазначили, що спеціально для львівського концерту “скорпіони” підготували більш ніж півсотні барабанних паличок.

SCORPIONS вражали шанувальників і своїм непохитним драйвом. Незважаючи на вік (декотрим з них уже впевнено перевалило за 60!), упродовж двох годин легендарні рокери стрибали, танцювали та бігали по сцені.

Окремих овацій заслуговувало шоу ударника Джеймса Коттака. Під час цього інструментального соло сцена перетворилась на трансформер, і Коттак зі своєю барабанною установкою здійнявся над землею. Його музикальні варіації супроводжувались відеорядом про його життя та захоплення. Під кінець свого майстер-класу Джеймс Коттак роздягнувся до пояса, продемонструвавши публіці татуювання та чудову фізичну форму.

На завершення концерту SCORPIONS подарував галицькій публіці легендарні композиції Wind of Change та Rock you like a hurricane. Шанувальники не залишились у боргу. Фанзона вкрилася тисячами паперових сердець, в середині яких були написані імена легендарної п’ятірки.

Після виступу Джеймс Коттак написав у своєму блозі, що був вражений прийомом Львова і сподівається, що наступні українські міста приймуть їх не менш тепло. Після Львова музиканти вирушили з концертами до Києва і Дніпропетровська.