Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За халявними пирогами у Луцьку шикувалася черга

У волинській столиці відбувся Фестиваль вареника

У Луцьку популярністю користуються гастрономічні фестивалі. Окрім Фестивалю любителів сала, який традиційно проходить восени, у волинській столиці відбувся і Фестиваль вареника. Посмакувати традиційними українськими смаколиками із тіста з’їхалися кількасот волинян. Відбувалось дійство у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Дорослі та діти могли поласувати варениками із різноманітними начинками від місцевих барів та ресторанів. Окрім вареників, торгували чебуреками та іншими виробами із тіста. Також можна було придбати заморожені вареники та пельмені, борошно, скуштувати «на халяву» ковбаси, купити макітру чи інший кухонний посуд та виготовити власні монети.

Організатори дійства планували роздати 500 порцій вареників, а роздали мало не 1500! У кожній порції було по 5-6 вареників.

Який фестиваль без встановлення рекордів? Цього разу здивували вареником-гігантом. Його вага «потягнула» на сім кілограмів, а завдовжки він сягав півметра.

Відбулася вікторина на знання фактів про вареники. Жителів Луцька розважали і музичними номерами. Хто не вміє ліпити вареників, а хотів цього навчитися — можна було взяти участь у майстер-класі.