Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Об’єднані любов’ю до Жінки

Триває VII Міжнародний салон-турне художньої фотографії.

Не відступаючи від семирічної традиції, директор фотогалереї «Простір» Юрій Тітовець та його команда знову зібрали кращі зразки фотомистецтва з усього світу та відкрили черговий салон-турне художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2012». У стінах Національного музею у Львові ім. А. Шептицького триває свято жіночого образу, започаткованого об’єктивом тих, у кому закладена любов до прекрасного.

Цьогоріч експозиція Міжнародного Салону-турне художньої фотографії «З любов’ю до Жінки-2012» спершу успішно дебютувала на Міжнародному фотографічному фестивалі мистецтв в провінції Цінхай в Китаї, де здобула найвищі нагороди. «Нинішній Салон відрізняється надзвичайно широкою географією тих міст, де проводитимуться виставки, — каже кореспондентові «ВЗ» президент салону-турне Юрій Тітовець. — Експозиції відкриватимуться як всередині країни, так і за її межами. Одна виставка вже відкрилася в Одесі, далі на нашому шляху — Київ, Запоріжжя, Донецьк, Червоноград, Харків, Дніпропетровськ. Запланований і великий тур Європою. Передбачені Лос-Анджелес, Ванкувер, Прага, Загреб, Братислава, Відень, Краків, Будапешт, Бухарест, Пафос (Кіпр). Це свідчить про те, що Салон визнаний і популярний у світі».

Виставка у Нацмузеї налічує 70 найкращих робіт українських та закордонних фотографів в секціях «Портрет», «Материнство і сім’я», «Жанрове фото», «Етно і подорож», «Мода та гламур» та «Ню».

За словами Юрія Тітовця, в організаторів та членів журі (цього разу серед них, окрім президента фотосалону, були чеський фотограф Юлія Скалозуб та італійський фешн-фотограф Валеріо Наполетано) ніколи не виникає проблем із нестачею оригінальних робіт.

Усього в Салоні «З любов’ю до Жінки-2012» прийняв участь 541 фотограф з 52 країн світу. На розгляд міжнародного журі було представлено 5093 фотографій, з яких було відібрано 431 найкращу роботу для проведення експозиції і розміщення в каталозі. Звання «Кращий автор Салону» присудили українському фотографу Андрію Селіванову. Звання «Унікальний переможець Салону» присвоєно фотографу Jianhua Lin (Китай), який отримав 2 золоті медалі FIAP (Всесвітньої Федерації Фотомистецтва).