Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Берта досі не розчарувалася в людях

Притулки для тварин – річ, звичайно, чудова, але якщо їм доводиться там жити увесь час, то це просто «місце доживання» тварини.

Якщо хоча б хтось виявить бажання забрати додому тварину з притулку — він зробить велику справу та отримає вірного друга.

...Берта — молода собака, якій півтора року. Маленьким щеням Берту знайшли під брамою притулку «Милосердя». Судячи зі звичок песика, вона була домашньою, адже розуміла деякі команди, знала, що таке капці і нашийник. Напевно, щойно народженою Берта жила у сім’ї, а коли набридла, її просто принесли до притулку.

Так Берта опинилася у притулку серед безлічі інших собак. Але волонтери вгледіли у ній щось незвичайне, забрали «на перетримку», а згодом її навіть вдалося прилаштувати до людей, які мешкають у селі. Для Берти це було ідеальним варіантом, але через пустотливий характер її повернули (на жаль, вона виявилася небайдужою до курей).

Згодом собаку забрали знову, але цього разу вона потрапила до рук абсолютно безвідповідальних людей, які на другий день загубили її у селі під Львовом і без докору сумління повернулися додому, залишивши собаку незрозуміло де. Дівчата-волонтери поїхали у незнайому місцевість, і, на щастя, їм вдалося знайти Берту — голодну, під дощем…

Зараз Берта знову на перетримці. Вона живе у вольєрі ще з однією собакою (з якою вони так здружилися, що не відходять ні на крок одна від одної та копіюють пустощі і звички). Вольєр розміщений серед гаражів на вулиці. Дуже б хотілося прилаштувати песиків до настання холодів.

Дівчата, яким не байдужа доля Берти, приїжджають до неї щодня, аби погуляти з нею і нагодувати.

Берта надзвичайно енергійна собака, знає деякі команди, любить людей. Вона весела і слухняна. Може стати прекрасним другом для сім’ї з дитиною. А оскільки собака молода, її можна навчити нових команд та правил, які панують у вашій родині.

Щоб дізнатися більше про цю собаку, телефонуйте за номером 097-909-66-61, Зоряна.