Передплата 2024 «Добрий господар»

Олександра Кучеренко: «На «Міс Україна» розпіарила і себе, і Гройсмана»

Найкрасивіша дівчина України, золота медалістка та студентка факультету журналістики, не знала, хто прем’єр-міністр України.

У Києві у Жовтневому палаці фінішував конкурс краси “Міс Україна-2016”. Тема цьогорічного свята - “Природна краса”. Корону найкрасивішої дівчини України отримала 18-річна студентка з Дніпра Олександра Кучеренко (на фото). У грудні цього року вона поїде до Вашингтона представляти Україну на конкурсі “Міс світу”. Першою віце “Міс Україна-2016” стала Дарина Буянова, друга віце-міс — Валерія Шатська. Титул “Міс глядацьких симпатій” дістався Аліні Анель. 

Львів на Всеукраїнському конкурсі представляли аж дві учасниці — переможниця “Міс Львів-2016” Люба Бакай та володарка титулу «Міс усмішка» Анастасія Клованич. Та цьогорічний конкурс для львівських учасниць був не фартовим. Жодна не увійшла навіть у ТОП-7 кращих з кращих. “Не кожного року Львів має здобувати кращі місця на “Міс Україна”, - пояснила “ВЗ” гендиректор “Міс Львів” Валерія Никифорець. - Наші дівчатка хоч не увійшли у фінал, але виступили достойно. Люба та Настя не розчарувалися, що програли. Вони розуміють, що участь у таких конкурсах — це вже велика перемога. Не обійшлося і без курйозу. Переможниця “Міс Україна” Олександра Кучеренко не змогла відповісти на питання члена журі Андре Тана про те, хто в Україні є прем’єр-міністром”. 

Чому журі віддало перевагу красуні з Дніпра, журналіст “ВЗ” запитала в одного з членів журі, володарки титулу “Міс Украї­на-1995”, громадського і культурного діяча Влади Литовченко. “Обрати переможницю серед 25-ти красунь було нелегким завданням, - каже Влада. - Рішення журі було одностайним. Олександра від початку фінального етапу конкурсу вразила всіх членів журі природною красою. Дівчина харизматична та комунікабельна. А це є значною перевагою на всесвітніх конкурсах краси. Перед фіналом усі конкурсантки дуже хвилювалися. Тому і не дивно, що Олександра не могла згадати, як звати нинішнього прем’єр-міністра України. Думаю, Володимиру Борисовичу варто особисто познайомитися з володаркою титулу «Міс Україна-2016» та підтримати ініціативи дівчини, яка у свої 18 років створила благодійний проект «Ромашки в серці», в рамках якого відвідувала дитячі будинки, проводила танцювальні майстер-класи, організовувала відкриті зустрічі з чиновниками”. 

Олександра Кучеренко закінчила у Дніпрі школу із золотою медаллю. Навчається в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Диктор та ведучий телепередач», мріє стати телеведучою інформаційної програми. 

Найкрасивіша дівчина України має спортивну.
Найкрасивіша дівчина України має спортивну.

«Дуже хотіла перемогти у конкурсі «Міс Україна». Коли це сталося, то спочатку не повірила, - розповіла в інтерв’ю для «ВЗ» Олександра. - Виступала на сцені під номером тринадцять, який став для мене щасливим».

- У житті номер 13 для вас теж фартовий?

- Я не забобонна. Ніколи не звертала уваги на цифри. У народі кажуть, що 13-й номер має магічну силу. Для когось діє позитивно, для декого - негативно. Виявилось, 13 — фартове число для мене. 

- Може, підготували на конкурс якісь обереги на щастя?

- Перед конкурсом дуже хвилювалася. Одягнула на палець фартовий перстень, який ношу з 16-ти років. Не знімала його навіть попри те, що організатори конкурсу краси сказали усім дівчатам зняти усю біжутерію. Історія цього персня дуже особиста... 

- Справді не знали, хто зараз працює главою уряду, чи просто розгубилися?

- Не могла не знати, хто зараз прем’єр-міністр України, бо трохи «варюся в цій кухні». Навчаюся в Інституті журналістики, відстежую усі події в державі. Але під час конкурсу краси я справді дуже розхвилювалася. Маю погану пам’ять на прізвища. Очікувала від Андре Тана запитання із нашого майстер-класу, що відбувався напередодні фіналу «Міс Україна-2016». Хотіла питання про моду… Думаю, ця «новина» дійшла до самого Гройсмана. На конкурсі “Міс Україна” розпіарила не лише себе, а й його також.

- Після тріумфальної перемоги маєте нових залицяльників? 

- Так, мої сторінки у соцмережах «розриваються». Постійно додаються нові друзі. Деякі хлопці починають відстежувати моє життя. Чи є в мене хлопець? Особисте життя вирішила тримати в таємниці. 

- На що витратите приз — 200 тисяч гривень?

- Частину суми планую витратити на допомогу потребуючих діточок з мого рідного Дніпра. Це обіцяла напередодні конкурсу «Міс Україна». 

- Ви розмовляєте гарною українською мовою. Ваша сім’я у Дніпрі спілкується українською?

- У моїй родині прийнято спілкуватися і російською, і українською. У Києві мені було нескладно удосконалювати україн­ську мову, бо в мене вона чиста. Торік склала ЗНО з української на 196 балів, а з російської — на 197 балів. 

- Ким працюють ваші батьки?

- Мама за фахом економіст, зараз приватний підприємець, тато — фінансист, займається продажем та орендою нерухомості. 

- Як після виснажливого конкурсу будете відпочивати?

- У перші дні після перемоги навіть виспатися нормально не можу… Мій графік розписаний по хвилинах. Інтерв’ю, зустрічі... Несу відповідальність за цю перемогу, змушена добре підготуватися до конкурсу «Міс світу», що відбудеться у Вашингтоні. Думати про відпочинок не збираюся. 

Мені ще не надходило пропозицій відпочинку на яхтах. Сама обираю те, що хочу зробити і коли, де і як відпочити.

P. S. За кулісами конкурсу журналісти запитали переможницю “Міс Україна-2016” про ситуацію на Донбасі. Олександра відповіла, що не має однозначної відповіді про війну в зоні АТО. “Це дуже складне питання”, - відповіла Олександра. 

Параметри Олександри Кучеренко:

Зріст — 1,77, вага — 55 кілограмів, 87-61-92.

Фото з архіву “Міс Україна” 

Схожі новини