Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ALYOSHA: «Після «Євробачення» я перестала плакати»

Популярна співачка Alyosha не залишилася осторонь подій в Україні

Вона підтримує українських вояків своїми піснями (виступала перед солдатами з батальйону кримської морської піхоти). Окрім успішної співочої кар’єри, співачка — дружина та щаслива мама. Про «зіркову хворобу», життя після «Євробачення», відверті зйомки кліпу та про те, як вдається поєднувати роботу і виховання сина, Alyoshа розповіла в інтерв’ю «ВЗ».

- Alyosha, співати ви почали ще у шкільному хорі. А чи знали вже тоді, що будете саме співачкою?

— Не те щоб знала, але відчувала, що це саме те, що мені подобається, надихає на творчість. Чітке розуміння того, що я буду саме співачкою, прийшло дещо згодом, коли вже займалася вокалом у музичній студії Артем’єва у Запоріжжі.

— Батьки підтримали ваш вибір?

— Батькам я надзвичайно вдячна за те, що вони не ставили мені палиць у колеса і ніколи не відмовляли від вокальної кар’єри. Пам’ятаю, ще школяркою дуже просила батька купити мені піаніно. Але тоді вони з мамою думали, що захопленням музикою — це для мене щось несерйозне. Попри це, тато подарував мені синтезатор, завдяки якому з часом написала свої перші пісні. Фортепіано просто не поміщалось в моїй невеличкій кімнаті (сміється. — Т. К.).

— Хто вплинув на ваше становлення як людини, співачки?

— У першу чергу мої батьки і брати. А ще мій викладач з вокалу Володимир Артем’єв, до якого я щодня бігла після уроків в ДК «Дніпроспецсталь» займатися у студії. Також мій друг і продюсер Вадим Лисиця. Разом з ним ми пройшли, як кажуть, і Крим, і Рим.

— Багатьох зірок шоу-бізнесу заполоняє “зіркова хвороба”. А вас це оминуло?

— Звичайно, були моменти, коли трохи зривало дах (сміється. — Т. К.). Але не можу сказати, що це була «зіркова хвороба». Це був шоковий стан від популярності та гори питань і проблем, які звалилися на мене після перемоги в національному відборі на «Євробачення».

— Що у професійному плані дала вам участь у пісенному конкурсі “Євробачення”?

— Це була екстрена школа артиста в шоу-бізнесі. Те, чого виконавці вчаться роками, зокрема якихось шоу-бізнесових тонкощів та секретів, мені довелося опанувати буквально за лічені дні. Було дуже важко, але це був, так би мовити, гарт на роки. Після «Євробачення» я перестала плакати. Правда!

— Як ви гадаєте, чому навколо конкурсу постійно виникають скандали?

— Скандали навколо конкурсу регулярно виникають саме у нашій країні. Мабуть, це вже менталітет у нас такий. Не можна просто по-доброму порадіти та підтримати кандидата на конкурс. Його обов’язково потрібно облити брудом, принизити. А потім ще й дивуються, чому стільки талановитих людей їде з України. Хочеться вірити, що скоро і ми станемо цивілізованішими та культурнішими. У питаннях творчості в тому числі.

— Як наважилися на таку відверту відеороботу, як пісня “Безоружная”? Наскільки важкими були для вас зйомки?

— Мій продюсер Вадим Лисиця запропонував ідею, яку втілили в життя режисер Олег Борщевський та оператор Дмит­ро Перетрутов, а спродюсував зйомки кліпу наш друг Потап. У такій команді навіть думок про те, щоб не наважитись на співпрацю, не було (сміється. — Т. К.). До певних відвертих моментів на зйомках я поставилась саме як до роботи, старалася виконувати все за сценарієм, тому ніяких труднощів не було.

— Ви не лише співачка, а й композитор. Пісні пишете лише для себе?

— Раніше писала й для інших артистів (Наталі Могилевської, дуету Потап та Настя Каменських), а зараз більшою мірою лише для себе. Іноді на прохання друзів можу написати ще для когось.

— У нинішній ситуації українські артисти активно підтримують наших військових. Ви теж виступали перед батальйоном кримської морської піхоти...

— Я була дуже рада поспілкуватися з хлопцями. Дуже дивувалась з їхньої дисципліни, витримки та виховання! Це приємні й хороші люди. А головне — сміливі. Справжні герої.

— Як вас там приймали?

— Прекрасно! Разом зі мною співали мої пісні і навіть танцювали.

— Ви з чоловіком Тарасом Тополею (фронтмен гурту “Антитіла”) творчі особистості. Чи не впливає це на ваші сімейні стосунки?

— Ми дуже чітко розділяємо наше сімейне життя і роботу. За порогом нашого дому ми чоловік та дружина, мама і тато нашого сина Романа, а не Alyosha і Тарас Тополя. Тому ніяких творчих амбіцій вдома, лише любов і взаєморозуміння.

— Чим свого часу завоював ваше серце Тарас?

— Своїми поглядами: на світ, на життя, на все, що відбувається навколо. Все, що він казав, було мені дуже близьке. Довгий час не могла повірити, що зустріла саме таку людину, яка мислить такими ж поняттями, як і я. Ми говорили годинами, і я слухала його і слухала... Власне й зараз продовжую слухати (сміється. — Т. К.).

— Чи змінилося ваше життя після того, як ви стали мамою: життєві принципи, пріоритети?

— Я залишилась такою ж, якою була і до народження сина. Тільки тепер всі мої цінності та пріоритети стосуються переважно Ромчика.

— Після народження сина ви продовжили співочу кар’єру. Як вдається поєднувати виховання дитини і роботу?

— Спочатку довелося постаратися: налаштувати новий побут, новий графік і режим дня, адаптувати робочі моменти під годування сина. А зараз вже все йде як по маслу. Крім того, завжди під рукою бабусі, які в будь-який момент готові допомогти. Не довіряю нянькам. Переконана, що вони не можуть полюбити мою дитину щиро і по-справжньому, як наші бабусі.

— Чи важко було повернути форму після пологів?

— Вперше вийшла на сцену через півтора місяця після народження сина. Часу перейматися фігурою в мене не було. Адже потрібно було швидко відновлювати форму і бути красивою для своїх глядачів. У цьому мені дуже допоміг Роман. Син мав алергію на більшість продуктів. Тому завдяки жорсткій дієті та постійним гастролям швидко схудла.

— Як минає ваш день?

— Мої дні — це час, проведений зі сином та рідними, концерти, репетиції, робота на студії, написання пісень, інтерв’ю та зйомки… Головне в них не те, чим займаєшся, а з яким настроєм та з якими намірами берешся за ту чи іншу справу.

Довідка «ВЗ»

Alyosha (справжнє ім’я Олена Кучер) народилася 14 травня 1986 року у Запоріжжі. З п’ятого класу співала у шкільному хорі, а з 15 років займалася в студії «Юність».

У 18 років Олена вступила до Київського національного університету культури та мистецтв на факультет естрадного вокалу. У 2006-му здобула першу премію на міжнародному конкурсі «Ялта-2006». А в 2008 році перемагає у конкурсі «Пісні моря».

У 2009 р. підписала партнерський контракт з продюсерським центром Catapult music.

Представляла Україну на пісенному конкурсі «Євробачення»-2010 в Осло. Замужем за фронтменом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, з яким виховує сина Романа.

Схожі новини