Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ольга ІВАНЕЦЬ: «Якщо будемо сидіти і чекати змін, чекати доведеться довго...»

Астролог з Кіровограда привідкрила завісу у майбутнє...

Чимало людей вважають астрологію розвагою, ставляться скептично. Інші стверджують, астрологічні прогнози — не містичні марення сновидів, а звичайні математичні розрахунки.

Астролог Ольга Іванець ще у 2011 р. спрогнозувала не лише торговельну війну Росії проти України, революційні події, але й падіння Януковича...

«У нації виникли нові прагнення, і щоб утриматися при владі, треба очолити просування в бік прогресивних реформ, — писала у своїх прогнозах Ольга Іванець. — Відбувається зміна пріоритетів, далі — або модернізація країни, або станеться бунт»... Ключовий момент, на який я звернула увагу: «Український народ готовий стояти на смерть за ідею незалежності...».

Принципи, якими Ольга Іванець керується у роботі: внутрішня чесність і точність. За її словами, астролог може пояснити словами те, що людина знає у глибині душі!

Журналіст «ВЗ» поспілкувалася з Ольгою Іванець. Це надзвичайно глибока і начитана людина. Пані Ольга не бере участі у ток-шоу, радіо- та телепрограмах, не зареєстрована у будь-якому об’єднанні астрологів. «Мою позицію щодо непублічності можна виразити словами Говарда Рорка з роману «Джерело» Айн Ренд: «Нема такої сутності, як колективний мозок, колективна думка. Згода, досягнута групою людей, — лише компроміс... Процес мислення здійснюється кожною людиною на самоті».

Чи буде Україна членом Європейської спільноти? Так, безперечно, — каже астролог: «Життя у площині європейської культури — єдиний можливий для України спосіб не опинитися на узбіччі цивілізації». А на моє зауваження: експерти упевнені, Україна поверне Крим, сказала: «Мені подобається їхня позиція. Я її цілком поділяю». Чимало говорять і про те, що вибори в Україні 25 травня будуть зірвані. «Не звертаю увагу на плітки!» — зазначила вона.

«Люди живуть в очікуванні, що нам допоможе Європа, Америка. Чимало українців не вірять у те, що можемо самі змінити життя на краще. Звідки така приреченість, пасивність? На це питання є досить розгорнуті й обґрунтовані відповіді у культурологів, істориків, соціальних психологів. Якщо узагальнити, відповідь така: прояви синдрому постколоніальної й постгеноцидної нації», — пояснює нинішні настрої українців. І додає: «Щоб вивести Україну зі стану апатії, ірраціональних жахіть та зневіри, треба, щоб при владі опинилися люди, націлені на модернізацію».

«Україні потрібні люди енергійні, креативні, сміливі, здатні незалежно мислити. Люди європейської культури. Якщо будемо просто сидіти і чекати змін, чекати доведеться довго. Треба працювати, не покладатися, що якось воно само собою складеться на краще. Само собою завжди складається поганенько.

Я поцікавилася в астролога, чому про Україну так мало знали у світі (ситуація змінилася після Революції гідності). «На це питання вичерпну відповідь дала Ліна Костенко у 1999 р. в лекції, прочитаній студентам Києво-Могилянської академії: «Гуманітарна аура нації, або Дефект головного дзеркала». Наведу кілька тез: «Ми були у складі імперії, вона робила свій імідж на експорт, коригувала систему ідеологічних дзеркал, створювала ілюзію своєї, а відтак і нашої, присутності у світі. Насправді ж ми були на світовій сцені лише по цей бік залізної завіси. Чманіли в ідеологічній риториці, самі собі аплодували, не бракувало й запевнень, що ми великий народ, у нас всесвітньо відомий Шевченко...

Водночас відбувався нечуваний за цинізмом геноцид нації шляхом репресій, голодоморів та асиміляції, послідовна її дискредитація в очах народонаселення, індексування чітких ідеологій типу “націоналісти”, “сепаратисти”, “зрадники”, і все це в сліпучих перехресних променях добре відшліфованих імперських лінз.

Коли ж з гуркотом упала залізна завіса, виявилося, що по той бік завіси нас нема. Україну мало хто знає, її плутають з Росією, її проблеми для світу неактуальні, за нею тягнеться шлейф історичних упереджень, не спростованих нами й досі… У своєму імперському дзеркалі Росія показувала Україну як Малоросію. Вона й досі показує там різні пики»...

Прогноз від Ольги Іванець на найближче майбутнє України:

Травень 2014 р.: важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні, пов’язані з необхідністю протистояти прояву відкритої ворожнечі з боку сусідньої держави.

Друга — третя декада червня 2014: вкрай напружені часи боротьби за втілення ідеї вільного підприємництва. Активні дії у сфері судової системи. Гостро стоять питання співробітництва держави з іншими державами, питання відкритої ворожнечі з зовнішніми та внутрішніми супротивниками нації та держави.

Головні події сконцентровано у сфері ЗМІ, транспорту, доріг, освіти, мовної політики. Колишня влада підписала у серпні 2012 р. так званий мовний закон, який послабив позиції державної української мови, загальмував процес деколонізації та дерусифікації України. В серпні 2014 «Закон Ка-Кі» може зіграти роль своєрідного детонатора: нова влада створить сум’яття у сфері партнерських відносин України з РФ та ЄС. Може бути, що в цей час «закон Ка-Кі» буде скасовано. Цей період дуже напружений у житті України: постає питання цілісності держави перед загрозою з боку зовнішнього або внутрішнього ворога української нації та української державності.

Друга — третя декада липня 2014: час кризи і конфліктів із законодавством і в законодавчій сфері взагалі, коли є тенденція до блокування законопроектів, або ж уряди в зв’язку з ними стикаються з труднощами. В той же час — період розрядки напруженості на міжнародному рівні. Сприятливі для України мирні перемовини. Момент повороту подій в ході бойових дій та остаточна угода про припинення вогню.

Друга-третя декада серпня 2014 — принципи збереження і принципи трансформації в суспільстві починають суперечити одне одному. Рівень агресії в суспільстві максимально високий, люди готові до активних дій у сфері відносин з сусідніми державами, протистояння і ворожнечі, у сфері судової системи. Але не збираються починати дії, не переконавшись у тому, що сприятливий момент настав. Тих, хто боїться ризику, може охопити панічний страх. З іншого боку, надмірна сміливість і нерозсудливий ризик теж можуть призвести до біди — в боротьбі з зовнішнім ворогом України у сфері державної влади уряду може не вистачити сили. Подібно до того, як втомленому лососю, що йде на нерест у верхів’я ріки, не вистачає сили перестрибнути каменисті пороги.

Втім, стратегічно виважені, добре підготовлені холоднокровні дії уряду, які стосуються дипломатії, судової справи, співробітництва та протистояння з відкритим ворогом, призведуть до завершення існуючого типу стосунків між державами, дозволять Україні позбутися тиску з боку ворожої держави, не поступившись своїми інтересами державності. Партнерські стосунки України з іншими державами будуть змінені докорінно на користь модернізації держави та прогресивних реформ. Саме в цей час існують дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей.

l Коли я попросила Ольгу Іванець відповісти, чи буде в Україні реальна війна, вона сказала: «Війна — у будь-якому сторіччі завжди жорстоке протистояння, це незмінне. А от засоби ведення війни — змінюються, зброя з віками міняється. Сучасні війни не обов’язково відбуваються із застосуванням зброї (в розумінні заліза, що стріляє вогнем). Я вже не кажу про суто астрологічний аспект війни, що розпочав Путін...».

«Якщо говорити про війну, розв’язану РФ проти України, без сумніву, Росія у дуже слабкій позиції порівняно з Україною. РФ представляє агресора, Україна — захисника власних інтересів, власної територіальної цілісності. При цьому захисник буде використовувати проти грубої сили тонку інтелектуальну стратегію, дипломатичні методи, всілякі креативні способи мирного звільнення від агресора»...

«Як українцям не помилитися і зробити правильний вибір на президентських виборах?». «Мислити незалежно. У виборі керуватися логікою, а не почуттями: «Він/вона так гарно говорить, такі радощі обіцяє...». Аналізуйте діяння політиків, а не їхні слова і зовнішній вигляд. Покладайтеся на власний здоровий глузд та реальні факти».

Довідка «ВЗ»

Ольга Іванець народилася і живе у Кіровограді.

У 1985 р. закінчила Кіровоградський педагогічний університет ім.В.Винниченка (факультет лінгвістики).

Астрологією Ольга Іванець захоплюється з дитинства.

У 1999 р. закінчила навчання у Вищій школі класичної астрології (Москва). За її словами, астрологія — універсальна система, яка описує реальність. З її допомогою можна пізнавати себе, навчитися повноцінно та щасливо жити з тим, що неможливо змінити (наприклад, слабке здоров’я або власні здібності).

Один з її власних афоризмів: «Найлегше ображатися на людину, ніж спробувати одного дня з нею домовитися...».