Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Марічка Падалко: «Жінка народжує, коли зустрічає чоловіка, у якому бачить батька своєї майбутньої дитини»

Ніжна та жіночна Марічка Падалко вміло поєднує свої професійні та сімейні обов’язки

Вона мати трьох дітей, енергійна телеведуча ранкових новин «ТСН» та дитячої програми «Маріччин кінозал».

Про знайомство з чоловіком, секрети привабливості, стрункості та чому жіночий день асоціюється у неї з дитячим садочком, Марічка Падалко розповіла журналісту «ВЗ».

- Марічко, життєвий шлях кожної людини починається з дитинства. Якою була маленька Марічка Падалко?

— У дитинстві я не мала багато розваг, у мене не було ні братиків, ні сестричок. Мене не водили на заняття секцій чи гуртків. Тому намагаюся компенсувати все це своїм дітям.

— Як вас виховували тато з мамою?

— Так, як і всі батьки намагаються виховувати: з терпінням, любов’ю, увагою. Не пригадую особливих розмов чи настанов.

— У 18 років ви поїхали навчатися у США, де отримали перший журналістський досвід. Яке враження на вас справила Америка?

— Спочатку була всім захоплена. Перші три місяці не уявляла, як можна буде повернутися додому. Потім це захоплення переросло у велику ностальгію. Не могла дочекатися свого повернення в Україну, адже так довго і далеко від дому була вперше.

— Марічка-телеведуча і Марічка-дружина та мама — різні люди?

— Мені здається, що я не дуже відрізняюся від того, яка на роботі чи вдома. Якщо у мене поганий настрій, то таким він буде скрізь. Важко його приховувати, тому актор з мене не дуже хороший (сміється. — Т. К.)

— Якщо не приховуєте своїх почуттів, то як вдається справлятися з собою у кадрі?

— Коли працюєш на телебаченні, то не можеш робити глядача «заручником» своїх емоцій. Тому у кадрі я навчилася справлятися з емоціями, хоча інколи дуже важко це зробити.

— Коли познайомилися зі своїм чоловіком Єгором Соболєвим, яке перше враження він на вас справив?

— Вперше побачила Єгора влітку 2004 року, ніякого враження на мене він не справив. Подумала, що він симпатичний хлопець. А я йому спершу взагалі не сподобалася. Потім років три не бачилися і лише з часом розгледіли одне одного...

— І у вас, і у Єгора — це другий шлюб. Отож питання поставити штамп у паспорті ще раз не було головним?

— Я знаю, що, за традицією, потрібно спочатку одружитися, а потім вінчатися. Але ми мали попередній досвід шлюбу, тому були впевнені, що на все свій час. Хочемо обвінчатися, коли будемо до цього готові. Отож все в нас попереду.

— Вам доводилося жертвувати своїми інтересами заради чоловіка?

— Це відбувається постійно. У першому шлюбі я не знала, як це — іти на компроміс. Думала, що достатньо зустріти людину, закохатися, а там якось все само собою вирішиться. Тепер розумію, шлюб — це велика робота над собою.

Є речі чи звички, які нас одне в одному дратують. У Єгора є звичка, яку він пояснює турботою про довкілля, — вимикати все з розеток. Бо це шкідливо для здоров’я, мене це дратує. Адже зранку потрібно все включати: мікрохвильову, щоб розігріти сніданок, телевізор. Я це сприйняла, але коли Єгор їде у відрядження, бойкотую (сміється. — Т. К.)

— Що найбільше цінуєте у стосунках між чоловіком і жінкою?

— Важливо довіряти людині. Бути впевненою у тому, що за будь-яких обставин вона буде поруч, підтримає і не зрадить тебе.

— Актриси, телеведучі не поспішають народжувати дітей, боячись, що це негативно відіб’ється на їхній кар’єрі, фігурі. Чи стояла ця проблема перед вами?

— Звичайно. Нерідко трапляється, що жінка задумується над тим, чи настав вже для цього відповідального кроку час, чи є гроші, чи їх немає. Але найважливіше, коли жінка вирішує народити, — зустріти чоловіка, у якому бачить батька своєї майбутньої дитини. І якщо це усвідомлює, то все інше не має значення, а є лише виправданнями, які не мають нічого спільного з бажанням мати дітей.

— Маєте свій рецепт стрункості?

— Найбільше, що допомагає, не їсти після 18.00. Також потрібно займатися спортом. Він допомагає боротися зі стресом, піднімає настрій. Але це і професійна необхідність — підтримувати себе у формі, гарно виглядати. Не секрет, що в телевізорі виглядаєш на 5-7 кілограмів важчим, ніж є насправді. Зараз не завжди можу відвідати спортклуб, та думаю, що з часом все налагодиться.

— Жінки часто, щоб заспокоїтися, практикують шопотерапію. А ви полюбляєте ходити по крамницях, чи у вас на це не вистачає часу?

— І грошей (сміється. — Т.?К.). Коли у ме­не з’явилися і фінансові зобов’язання, і троє дітей, то почала себе обмежувати, адже ніби відчувала провину перед дітьми. А зараз вже думаю, що потрібно цього почуття позбуватися і собі теж приділяти увагу.

У мене був період, коли шопінгом взагалі не займалася. То я вагітна, то після народження дитини... Не відповідала своїй звичній формі й не хотіла купувати більше речей, ніж зможу носити. А коли звикаєш до думки, що тобі не потрібно про себе дбати, починаєш розуміти у якийсь момент, що це тобі взагалі не потрібно. Та в останні два роки намагаюся приділяти і собі увагу. Хоча, коли у тебе троє дітей, більше думаєш про них.

— Багато дівчат прагнуть бути подібними на зірок з екрана. У вас є ідеал?

— Візуально ніколи не хотілося бути на когось схожою. Не пам’ятаю, щоб я себе з кимось аж так асоціювала. Але з дитинства моїм кумиром є російська фігуристка Катерина Гордєєва. Я нею захоплююся, відстежую все, що відбувається у її житті.

— Маючи трьох дітей, мабуть, потрібно багато часу для виховання, навчання. Як все встигаєте?

— Мені дуже пощастило з робочим графіком: з одного боку, він важкий, бо я мало сплю, а з іншого — маю ще багато часу після ефіру для дітей. На жаль, не пишаюся тим, якою мамою була в останні три місяці, але думаю, що так почувається більшість жінок в Україні. Технічно я робила все, але беземоційно. Думки були про інше. А діти таке відчувають.

— Знаю, що ви будували дачу. Вже справляли там новосілля?

— Ми її фактично добудували перед початком Євромайдану. Коли він почався, роботу зупинили. У середині будинку ще не все зроблено, і швидко це вже й не станеться. Щоб приймати там гостей, потрібно, напевно, ще з рік. Та ми і не поспішаємо.

— Якщо будете мати вільний час, то хотіли б власноруч вирощувати там квіти, овочі?

— Влітку не маю планів кудись далеко їхати, отож думаю, що матиму час цим зайнятися.

— Відчуваєте, що зимова сплячка вже закінчилася і прийшла весна?

— Останні місяці просто не звертала уваги на те, яка пора року, який день. Для мене все вимірювалося новинами з Києва, а тепер з Криму. Тому зараз важко відчути, що прийшла весна. Якби не свято у дитячому садочку, я б і не згадала, що скоро 8 Березня.

— Будете святкувати? Чекаєте від чоловіка подарунків?

— 8 Березня не є якимось особ­ливим святом для нашої родини. У цей день, я впевнена, чоловік встане раніше за мене. Тому жіночий день асоціюється у мене більше з дитячими виступами.

— Ваші бажання здійснюються в житті?

— Трапляється по-різному. Інколи воно повертається в інший бік, і ти розумієш, що так було найкраще. Був час, коли я хотіла перейти в інший формат програми, але цього не сталося. Тепер, коли в країні відбуваються такі події, розумію, що я була б нещасною людиною, коли б вела іншу програму, а не «ТСН».

Довідка «ВЗ»

Марічка Падалко народилася 26 лютого 1976 р. у м. Києві. Закінчила Київський державний лінгвістичний університет за спеціальністю англійська та німецька мови. Між тим, встигла за програмою обміну уряду США (Freedom Support Act) повчитися на факультеті журналістики Університету штату Флорида.

У 1999 р. провела кілька місяців стажування на Українській службі Бі-бі-сі у Лондоні. 2000 р. вперше вийшла в ефір у програмі «Світ спорту» на УТ-1. Пізніше перейшла на ТРК «Ера». У 2002 р. отримала роботу на «1+1». Веде випуски ТСН в рамках ранкового шоу «Сніданок з 1+1».

Одружена з журналістом Єгором Соболєвим, з яким виховує трьох дітей: Михайлика, Марійку та Катю.

Схожі новини