Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жанна БАДОЄВА: «У шоу «Зупиніть, я закохалась!» допомагаємо дівчатам розкрити себе»

Популярна телеведуча Жанна Бадоєва уміє радіти життю. Її не лякають зміни, вона не тримається за програму лише заради популярності.

Головне, щоб їй самій було цікаво. У новому шоу «Зупиніть, я закохалась!» телеканалу «ТЕТ» Жанна подорожує Україною і допомагає учасницям проекту знайти свою другу половинку. Свій вільний час телеведуча присвячує дітям. Про постійне прагнення до розвитку, чутки про своє весілля та стосунки з колишніми Жанна Бадоєва розповіла в інтерв’ю «ТелеЗамку»

— Жанно, ви народилися в Литві, а як потрапили до Києва?

— Мої батьки переїхали, і мене забрали з собою, коли я закінчила школу.

— До телебачення ви спробували себе у ролі актриси, знімалися у кліпах, фільмах, виступали у «Comedy Club». До чого з цього всього хотіли б повернутися?

— На сьогодні мене все влаштовує. Особливо те, що я роблю, і не можу сказати, що я хотіла б повернутися. Завжди займаюся тим, чим хочу. Коли раптом надійде пропозиція знятися в кіно, то я дам згоду лише в тому випадку, якщо мені буде цікаво.

— Телеглядачі любили вашу програму «Орел або решка». Чому покинули проект, вичерпалися ідеї для подорожей?

— Ні, я просто хочу розвиватися далі. Я його задумала і, здається, втілила все, що хотіла. А для того, щоб розвиватися далі, я його залишила. Зараз мене цікавлять нові проекти.

— Коли ви залишили кулінарне шоу «МастерШеф», то сказали, що вам важко відповідати шаблонному формату. Але ж шоу дуже популярне...

— Ви розумієте, для мене все, що пов’язано з тим, аби оцінювати і давати не дуже позитивні рекомендації, свої оцінки людям за їхню роботу, це просто якась катастрофа. І все ж таки я більше телеведуча, ніж якийсь кулінарний експерт. Тому мені було дуже вузько в рамках цієї роботи. Я підкреслюю, роботи, адже я телеведуча і повинна якось розкривати себе у різних жанрах. Мені було дуже складно бути у тих рамках, яким має відповідати ведучий «МастерШеф». Звісно, що я можу проявити себе більше в своїх авторських проектах, які розкривають мене більше, ніж в кулінарії. Тим паче, коли поряд зі мною стоять такі метри як Ектор Хіменес-Браво і Микола Тищенко, навіщо їм заважати? Я думаю, що вони мають бути поряд з майстрами своєї справи.

— У вашому новому шоу «Зупиніть, я закохалась!» телеканалу «ТЕТ» ви влаштовуєте особисте життя дівчат. Чим зацікавив цей проект?

— Ми допомагаємо дівчаткам не стільки знайти свою половинку, скільки розкрити себе. Роблю це з радістю! Плюс у мене з’явилася можливість подорожувати не лише по світу, а й по Україні, а тут я мало де була. Завдяки цьому проекту я побачила багато мальовничих місць.

— Окрім телебачення, чим у вільний час любите займатися?

— Коло моїх інтересів дуже широке: люблю проводити час з родиною, вдома дивитися фільми, читати, ходити в театр, подорожувати.

— Два рази були у шлюбі, а от зараз яке б хотіли весілля?

— Сказати, яке б я хотіла весілля, дуже важко. Для мене головне — це післявесільний період життя разом, стосунки, повага, бо це важливіше, ніж сам процес весільного обряду. Тому я над цим сильно не задумуюся. Адже у мене вже два рази була біла сукня, і це чудово, але тепер ця процедура мене мало хвилює.

— Читала, нібито у лютому ви станете на «рушничок щастя». Це правда?

— Ні, неправда. Звісно, коли-небудь це станеться, якщо я захочу, але найближчим часом весілля не планую.

— У вас є двоє дітей від попередніх шлюбів і з їхніми татами ви у досить хороших стосунках. Це важко вдається?

— Я не тримаю в серці на них ні злості, ні образ. Тобто я від чоловіків нічого не вимагаю, і вони теж. А коли людям одне від одного нічого не потрібно, то що ж може бути важкого у такому спілкуванні? Тим більше, що вони обидва цікаві люди і залишаться для мене рідними, можна сказати, родичами. Мені здається, що значно важче жити у злобі та образі.

— А чому залишили собі прізвище Бадоєва?

— Я майже десять років маю це прізвище. Тому тут чисто професійний момент. Якщо телеглядачі дізналися про мене як про Жанну Бадоєву, то змінювати прізвище я не бачила сенсу, адже і мої діти теж на цьому прізвищі. Це смішно міняти його лише тому, що зник штамп у паспорті.

— Ваше ім’я часто з’являється у новинних стрічках. То ви вагітна, то знову повернулися до Алана Бадоєва… Вас такого роду «новини» дратують чи ви ставитеся до цього скептично?

— Чесно кажучи, я мало чую про таке. З іншого боку, просто не звертаю на подібне уваги. Це зворотний бік популярності: є й приємне, а є те, що не дуже позитивне. Якщо погладшала, то відразу значить, що вагітна (сміється. — Т. К.). Це ж краще так написати, ніж те, що просто набрала вагу. Правду знаю тільки я, отож яка мені різниця, що говорять.

— Ваша донечка Лоліта вже звикла до публічного стилю життя. Їй це подобається? Вона вже уявляє, ким буде у майбутньому?

— Їй вісім років, і вона майже кожного дня мріє бути то актрисою, то співачкою, то кулінаром. Визначиться, коли підросте, головне, щоб була щасливою.

— Як ваші діти реагують на постійні робочі відрядження?

— Це єдині у світі люди, які сумували, коли б я повернулася в «Орел або решку». Зараз, якщо мої зйомки пов’язані з від’їздами, намагаюся зробити так, щоб їх можна було взяти з собою чи ввечері повернутися додому.

— Ви добре розумієтеся на жіночій, чоловічій психології. Не думали написати книгу?

— Можливо, колись прийде час і мені буде що сказати людям, то напишу. А просто писати книгу — я ж не класик літератури. Для цього були Достоєвський, Булгаков, тому не буду поспішати.

— Як знаходите час на кар’єру, дітей і особисте життя?

— Я просто живу. Працюю, виховую дітей. Це так, якби потрібно було знаходити час на дихання. Тому такі поєднання — природні, а іншого я і не уявляю у своєму житті.

— Ви завжди гарно виглядаєте, чи є у вас якісь секрети краси?

— Особливих секретів немає. Головне — прокидатися зранку і розуміти, що ти щасливий, любити себе, життя, людей навколо. І не тримати у собі злобу та образи — це важливо. Адже злість — прямий шлях до старіння.

— А дієти, спортзал практикуєте?

— Не люблю спортзали, та й на дієтах ніколи не сиділа. Якщо потрібно привести себе у форму за декілька тижнів, то максимально, що роблю, це не їм після 19.00. Також вживаю здорову їжу, постійно рухаюся.

— Досить часто, коли дивишся кулінарні шоу, виникає бажання щось пекти, варити, а ви любите готувати?

— Не можу сказати, що люблю. Полюбляю відвідувати ресторани, кафе, де шеф — професіонал і від його страви просто неможливо відірватися. Сама готую рідко, але якщо приготую щось, то всім домашнім подобається.

— У яких проектах глядач побачить вас у новому році? Які творчі плани?

— Дуже великі, але про них я ще не хочу говорити. Все дізнаєтеся у першому місяці нового року.

Довідка «ТелеЗамку»

Жанна Бадоєва народилася 18 березня 1976 року у Литві. У дитинстві займалася танцями і цікавилася музикою. Закінчила будівельний інститут, після якого вступила до театрального інституту на факультет режисерів телебачення. Жанна брала участь в гумористичній програмі «Comedy Club», де була першою жінкою-резидентом. Працювала режисером-постановником таких популярних проектів, як «Шарманка», танцювального телеконкурсу «Танцюю для тебе», талант-шоу «Суперзірка» на каналі «1 +1». Була ведучою Travel-show «Орел і решка», яке стартувало в лютому 2011 року на телеканалі «Інтер», у 2012 році була суддею популярного українського кулінарного проекту «МастерШеф». У серпні 2013 Жанна стала ведучою програми «Зупиніть, я закохалась!» на телеканалі «ТЕТ».