Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Габріелла МАССАНГА: «Коли була вагітною, задумала авторську передачу «Мамина школа»

Найекзотичніша ведуча українського телебачення як ніхто інший орієнтується у синоптичній ситуації в Україні та світі

Адже вона — багаторічна ведуча «Погоди» на «5 каналі». А цього року Габі, як її називають колеги та друзі, запустила авторську програму «Мамина школа». Окрім цього, красуня-­ведуча активно пробує себе у ролі кіноактриси. Також вона зразкова мама 5­річного Тимофія. Про шлях до телебачення, любов до мандрівок, секрети краси, захоплення сина та майбутні проекти Габріелла Массанга розповіла кореспонденту «ВЗ».

— Габріелло, ви закінчили Київський університет культури, за фахом — менеджер міжнародного туризму. Як потрапили на телебачення?

— З дитинства мріяла про світ телебачення. Коли працювала у модельному агентстві, стежила за кастингами телеведучих. Згодом закінчила школу телеведучих. «5 канал», який тоді називався «НБМ», шукав ведучу для програми «Погода». Моя екзотична зовнішність, володіння українською мовою та вміння триматись перед камерою вплинули на керівництво каналу. Так опинилась на омріяному телебаченні.

— Як вам роль ведучої «Погоди»?

— Першого вересня виповнилось десять років, як я веду «Погоду» на «5 каналі». Вросла у цю роль з головою. Мені вона подобається.

— Цього року ви запустили авторську телепрограму «Мамина школа». Що наштовхнуло на цю ідею?

— Давно хотіла розпочати власний телепроект. Коли була вагітною, для мене відкрилось багато цікавих фактів навколо теми «матері­-дитини». Носячи під серцем малюка, стає цікаво, що відбувається у цей час з організмом жінки та її дитини. Багато про це читала, спілкувалась з лікарями, психологами, сімейними консультантами… Подумала, а чому б не запустити програму, де би можна було розмовляти на ці теми. Була впевнена, що така передача буде цікавою для майбутніх та молодих мам, їхніх чоловіків. Коли мій малюк народився, підростав, тем для передачі назбирувалось все більше і більше. Врешті вирішила розповісти про них глядачам у телепроекті «Мамина школа».

— На українському телебаченні дуже мало передач, присвячених питанням «матері-­дитини». Мовляв, вони не є прибутковими. Можете заперечити або підтвердити цю тезу?

— Так, в українському телепросторі мало передач, присвячених питанням «матері-­дитини». Тому я і хотіла, бодай частково, відкрити завісу цієї тематики. Щодо прибутковості, ці питання краще адресувати комерційному директору. Аудиторія передачі доволі широка, рейтинги високі. Щодня надходять листи, є багато дзвінків від новоспечених батьків, які просять підняти те чи інше питання, яке їх цікавить. «Мамина школа» має свою сторінку у соціальній мережі «Фейсбук», де із глядачами активно спілкуюсь, обмінююсь інформацією. Програма також має свій сайт, який теж популярний серед глядачів.

— Передачі яких ще напрямів, тем для вас є близькими?

— Колись думала запустити програму про кулінарію, де би знайомила глядачів із екзотичними рецептами з різних куточків світу. Не чужою була би для мене передача, пов’язана із модою та красою. Не бачу себе лише у політичних програмах, це точно не моє.

— На «5 каналі» вас називають компанійською та відкритою людиною. З ким із колег підтримуєте дружні стосунки?

— Так, я — дружелюбна людина. Товаришую практично з усіма колегами із «5 каналу». За десять років праці на цьому каналі змогла добре пізнати кожного. Приємно, що у нас дружній колектив. Можемо зібратись разом і поза роботою, провести разом вихідні.

— Ви співали у групі «Тріші», були арт­директором Disco Radio Hall, керували модельним агентством Black star. Чи йдете досі котримось із цих напрямів?

— Зараз увесь свій робочий час присвячую телебаченню. Мої захоплення, пов’язані із модельною сферою, співом, у минулому. Це були проекти, які цікавили мене у студентські роки. Шукала себе. А знайшла на телебаченні.

— Ви також знімаєтесь у фільмах. Що думаєте про українське телебачення і про яку роль мрієте?

— Дуже подобається зніматись у кіно. Мрію про головну роль у якісній стрічці. Але в Україні для моєї зовнішності знаходяться лише епізодичні ролі іноземок. Кіноіндустрія в Україні тільки почала відроджуватись. Сподіваюся, в майбутньому її розвиток буде більш стрімким.

— Габріелло, ви підняли питання своєї екзотичної зовнішності…

— Я — українка, народилась у серці своєї країни. А екзотичну зовнішність перейняла у тата, який родом із Конго.

— Ваші дідусь із бабусею мешкають на Черкащині. Саме вони навчили вас такої чистої української мови?

— Так, мої дідусь з бабусею, по маминій лінії, із Черкащини. Вони навчили мене багато чого, у тому числі і української мови — нею розмовляю з дитинства, це моя рідна мова, мова моєї Батьківщини.

— А вдома ви теж спілкуєтесь українською?

— Коли приїжджаю до бабусі і дідуся, розмовляю лише українською. Із сином вдома спілкуюсь і українською, і російською. Тимо­фій ходить в український дитячий садочок, піде в українську школу. Але вважаю, що він також повинен знати російську мову для ширшого розвитку.

— А на батьківщині батька ви бували?

— Ще ні. Планувала вперше поїхати туди цього літа, у липні. Але через робочі обставини довелось перенести поїздку. Думаю, восени таки вдасться реалізувати свій давній задум.

— Поїдете із синочком?

— Ні, спершу поїду сама. А в майбутні подорожі, думаю, можна буде взяти і Тимофія.

— Разом із актором, режисером, ведучим Олександром Удрою заснували шоу­-дует Ч/Б. Розкажіть про цю сферу вашої діяльності.

— Цей проект дає нам широку можливість реалізувати свої творчі здібності. Придумуємо і втілюємо ідеї різних заходів — презентацій, корпоративів, свят. Пропонуємо незвичайні рішення, підходимо до справи творчо, використовуючи свій телевізійний і акторський досвід. Олександр дуже талановитий режисер, завдяки цьому наші акції відрізняються неординарністю і професіоналізмом. Робимо як свята «під ключ», так і виступаємо в ролі ведучих на заходах, організованих іншими.

— Друзі називають вас Габі. Можливо, у вас ще є якісь прізвиська?

— Друзі називають мене Габі, Габуся… Це скорочено-­пестливі похідні від мого імені. Мені це подобається (сміється.— І. К.).

— Чим захоплюється п’ятирічний Тимофій? Має уже творчі здібності, як мама? Як сприймає вашу роботу, не висловлює бажання теж бути телеведучим?

— Тимофій добре розуміє, що мама працює на телебаченні. Адже з дитинства брала його з собою на роботу. Він із цікавістю спостерігав з-­за куліс за роботою мами. Брав участь у зйомках програми «Мамина школа». Але працювати на телебаченні не хоче. Коли питаю, ким хоче бути у майбутньому, відповідає, що автогонщиком. Зараз ходить на плавання. Взимку ходить на ковзани. З семи років плануємо записатись у футбольну секцію.

— Ваш синочок народився у День св. Валентина. Вважаєте це символічним дарунком кохання?

— Не планувалось, що я народжу синочка у День св. Валентина. Але дуже цьому зраділа. Це подарунок від Бога.

— Ви — дуже приваблива жінка. Маєте свої секрети підтримання краси?

— Відвідую салони краси. Намагаюсь постійно стежити за зовнішнім виглядом. Для телеведучої це дуже важливо. Особливих рецептів у мене немає. Потрібно добре висипатись. А також любити себе і бути коханою. Тоді буде стимул виглядати щодня на сто відсотків. У цьому головний секрет жіночої краси.

— Як вдається тримати тіло у бездоганній формі — вправи, дієти?

— Займаюсь йогою. Відвідую спортзал.

— Пам’ятаємо вас із косичками, далі було довге волосся, а зараз у вас коротка стрижка... Кажуть, жінка змінює зачіски, коли у її житті щось кардинально змінюється.

— Намагаюсь постійно змінюватись. Для жінки це важливо. Коли у моді були африканські косички, вирішила заплести їх і собі. Коли стала дорослішою, змінила свій стиль і мала довге волосся. Зараз захотілось підрізати волосся. Набридає постійно ходити з однією зачіскою. Єдине, чого я не змінюю, — це колір волосся, віддаю перевагу природному кольору.

— Вас можна побачити на вулицях Києва за кермом розкішного спортивного помаранчевого авто марки «Порше». Давно кермуєте?

— Кермую давно, важко пригадати, скільки років тому вперше сіла за залізного коня. Люблю швидку їзду.

— На ваших сторінках у соцмережах безліч фото із подорожей. Любите мандрувати? Де провели цьогорічну відпустку?

— Дуже люблю подорожувати. Бувала у багатьох країнах світу, зокрема в Італії, Німеччині, Болгарії, Греції, на острові Кіпр... Мрію ще відвідати Іспанію, Японію, США…

— Знаю, що колекціонуєте плюшеві іграшки. Де їх усіх розміщаєте?

— Нещодавно припинила колекціонування. У новому помешканні для моїх іграшок місця не знайшлося. Довелося відвезти їх до бабусі. Частину іграшок віддала друзям, які мають дітей.

— А це правда, що полюбляєте кататися на конях?

— Люблю. Колись вдавалось частіше осідлати скакуна. Зараз багато часу забирає робота, сім`я. Але я обіцяла Тимофію навчити його скаковому спорту. Сподіваюсь найближчим часом поїхати з ним на ферму до друзів, які мають коней.

— В одному з інтерв’ю ви сказали, що одним із яскравих життєвих спогадів є ваш перший власноруч приготовлений борщ. Після його приготування вирішили: кулінарією краще не займатися...

— Це був кумедний випадок (сміється.— І. К.). Адже це був мій перший борщ… Але з того часу безліч разів уже варила цю страву, і вона чудово вдавалась.

— Вдома готуєте?

— Звичайно. Маю маленького помічника. Тимофій допомагає мені на кухні. Любить пекти кексики, печиво. Купили багато цікавих формочок. Змішувати тісто блендером — його улюблене заняття.

Довідка «ВЗ»

Габріелла Массанга народилася 24 жовтня 1983 р. У 2005 р. закінчила КНУКіМ за спеціальністю «Менеджер міжнародного туризму». Співпрацювала з модельними агенціями «Подіум» і «Лінія 12». У 2006 р. працювала виконавчим директором модельного агентства Black Star, а в 2007 р. арт­директором клубу Disco­Radio­Hall. У 2007 р. була у поп-­групі «Тріші». Телеведуча прогнозу погоди на «5 каналі». З 2013 року веде авторське шоу на «5 каналі» «Мамина школа». Фільмографія: «Червона перлина кохання», «Діва ночі», «Нахаба», «Лист очікування».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень