Передплата 2024 «Добра кухня»

Олеся ЖУРАКІВСЬКА: «Разом із командою СТБ допомагаю людям змінювати свої долі, позбуваючись зайвої ваги і невпевненості»

Акторка київського Театру драми та комедії на Лівому березі — щира та відкрита особистість

Глядачам вона добре відома із серіалів «Свати», «День народження Буржуя», «Доярка з Хацапетівки», мюзиклу «За двома зайцями». Але віднедавна Жураківська спробувала себе і у ролі телеведучої. Вона — обличчя та серце популярного проекту каналу СТБ «Зважені та щасливі». Олесі, єдиній з ведучих шоу, за час роботи над проектом, довелося і самій схуднути. Щоправда, акторка рада цьому: «Ідея худнення ведучої частково належить і мені. Виявляється, креативна група шоу давно виношувала такий варіант, а тут я прийшла на першу зустріч і озвучила цю думку. Моє завдання полягає у тому, щоб на особистому прикладі довести телеглядачам, що худнути можна і вдома, а не тільки перебуваючи в ізоляції й зазнаючи важких випробувань». Кореспонденту «ВЗ» Олеся Жураківська відверто розповіла про труднощі на знімальному майданчику, прямий ефір, випробування, якій їй доводиться проходити, миті задоволення від добре виконаної справи, коханого чоловіка та наполеонівські плани на майбутнє.

— Пані Олесю, ви — відома актриса театру та кіно. Але вирішили спробувати себе і у ролі телеведучої популярного проекту “Зважені та щасливі” каналу СТБ. Як вам ця роль?

Можливість працювати на каналі СТБ у ролі ведучої шоу " Зважені та щасливі" стала для мене дарунком долі. Я вчусь, я змінюю своє життя, я перебуваю у вирі подій і справжніх емоцій.

Що вам дала школа тележурналістики? Чи маєте бажання надалі працювати телеведучою?

Разом із командою телеканалу СТБ допомагаємо людям змінювати свої долі, позбуватися зайвої ваги і з нею від суму та невпевненості. Це мені дуже подобається. Тому із задоволенням і без жодних вагань погодилась вести новий сезон шоу " Зважені та щасливі».

Як почуваєте себе у прямому ефірі? Чи були якісь курйози під час зйомок?

Напередодні нового року у першому(!) в моєму творчому здобутку прямому ефірі ми вселяли в душі людей віру у чудеса. Перші декілька секунд після початку ефіру, я чула як сильно б'ється моє серце, ще б пак, — така відповідальність… Але, як тільки пішов перший сюжет, відчула неземну радість і свободу. Адже знала, що все це я пережила разом з учасниками: плакала, раділа, худла... Мені було не страшно забути слова, тому що все, про що ми говорили, було частиною мого життя. А щодо курйозів... Окрім моїх онімілих ніг, нічого неприємного пригадати не можу.

Ви завжди наголошували, що задоволені своєю фігурою. Але все ж взялись активно худнути на проекті…

Завжди вміла приймати себе такою, яка я є. Але якщо доля дає шанс подовжити молодість, спробувати стати сильнішою, витривалішою та здоровішою, чому ним не скористатись?

Наскільки важко було змусити себе до фізичних навантажень і відмови від улюбленої їжі?

Задоволена, що мені вдалось привчити себе до фізичних навантажень, здорової їжі. Складно було сумістити графіки та знайти час для роботи з тренером. Дуже боляче було перші декілька тижнів. Іноді біль був настільки нестерпним, що я мусила приймати знеболювальне. Але сказала собі: "Це скоро закінчиться, потім отримуватиму задоволення від тренувань, мені буде їх не вистачити." Так і сталося.

Будете і після проекту продовжувати тренування та дотримуватись дієти?

Звичайно! Я ходжу у тренажерний зал вранці до репетицій у театрі. Не сиджу на дієті, але притримуюсь здорового харчування. Їм усе, але потроху.

Ви суттєво схудли. Зміна фігури не вплине на ваш сценічний репертуар?

Впродовж сезону, мені багато хто говорив, що через зміни у зовнішності я можу витратити ролі. Насправді спектр моїх ролей тільки розширився. Тепер мені пропонують не тільки вікові, чи гостро-характерні, а ще й ліричні, драматичні ролі (сміється. — І. К.). Я багато знімаюся, працюю зі справжніми метрами кіно: Краснопольським, Матешко, Циплаковою...

Знаю, що ваше серце зайняте...

Так, в особистому житті у мене теж усе добре (сміється. — І. К.).

Як коханий зреагував на ваше бажання взяти участь у шоу “Зважені та щасливі”? Не відмовляв вас? І як йому теперішні зміни у вашій фігурі?

Чоловік, у котрого я закохана, підтримує мене у будь-якій справі — від схуднення, до ремонту в " Домі ветеранів сцени", який я здійснюю на пожертвувані добрими людьми кошти. Недавно він мені сказав:" коли ми познайомились, я був впевнений, що жінки красивішої за тебе не існує на землі, а тепер я скажу, що красивішою тебе тодішню є ти сьогоднішня (сміється. — І. К.).

Якось ви розповідали, що шукаєте чоловіка, який би був схожим на вашого батька. Які риси від батька ваш обранець повинен був перейняти?

Чоловік у мене розумний, добрий, вихований у лицарських традиціях (сміється. — І. К.). Дуже сильний, щирий, щедрий... У ньому є ті якості, які були властиві моєму татові, які я завжди цінувала у чоловіках. Добре, що він поруч, що ми не тільки закохані, але друзі одне для одного.

Олесю, знаємо вас як чудову актрису, а віднедавна і телеведучу. А якою ви є як жінка? Любите займатись домашніми справами — прибирати, готувати...?

Коли маю вільний час, люблю готувати екзотичні страви. Експериментую на кухні, використовуючи здорові інгредієнти. Люблю італійську, тайську, японську кухню. З подорожей завжди привожу цікаві спеції та нові рецепти.

Над чим зараз працюєте?

Зараз увесь свій вільний присвячую "Дому ветеранів сцени". Почала зі збору коштів. Чотири рази переробляла кошторис, шукала професіоналів, яким можу довіряти. Днями почався нарешті ремонт! Хочу полагодити господарське приміщення, замінити старі вікна, придбати нове обладнання для прання, зберігання харчів. Коли прийняла рішення почати цю справу, відчула що зможу це. Адже роблю щось справді важливе, значуще. Що увесь Всесвіт, як казав Коельо, допомагає мені!

Довідка «ВЗ»

Олеся Жураківська народилась 13 серпня 1973 р. у Києві. 1986 р. поступила у Russian Academy of Dramatic Arts. 1992 р. закінчила київський технікум легкої промисловості і поступила у РАТМ (ГІТІС). Після закінчення вузу два роки працювала в Театрі ім. Єрмолової. З 2001 року — акторка київського Театру драми та комедії на Лівому березі. Фільмографія: «Свати-4», «Свати-5», «За все тобі дякую», «За двома зайцями», «Я тебе ніколи не забуду», «Дідусь моєї мрії», «День народження Буржуя», «Розлучення та дівоче прізвище», «Доярка з Хацапетівки. Виклик долі», «Здрастуй, мамо!», «Не підганяй кохання!», «Професор у законі», «У стилі jazz», «Паршиві вівці»...