Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Анатолій АНАТОЛІЧ: «У Зеленського навчився все робити трішки більше ніж на 100%»

Анатолій Анатоліч — молодий, креативний, харизматичний і талановитий ведучий каналу “1+1”. Починаючи свою журналістську кар'єру з ролі радіоведучого,

Анатолій продемонстрував чудове вміння за будь-яких обставин тримати високу планку у прямому ефірі. Наполегливість та праця над собою, привели його у студію каналу “1+1”, де зараз він є ведучим ранкового шоу “Сніданок з 1+1”. Про стрімку кар'єру, дружину та двох донечок Анатолій Анатоліч відверто розповів кореспонденту “ВЗ”.

- Анатолію, переглянувши вашу біографію немає до чого причепитись — відмінник, активість, перший студент Дніпропетровської області, двічі кращий гравець інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?»... Кажуть, розумним людям жити важко, адже вони бачать більше. Це правда?

— Уже тричі кращий гравець (сміється. — І. К.). Розумним людям жити не важче, а цікавіше. Розумна людина поняття відносне. Але помітив приємну тенденцію, що бути розумним знов у моді...

- З студентських років захоплювались КВК, очолювали збірну команди Кривого Рогу. Із криворізької команди КВК починав свій шлях знаменитий “95 Квартал”. Ви знайомі з хлопцями із Студії? Не хотіли до них у команду?

— Не лише знайомі, з багатьма учасниками із “Студії Квартал” товаришуємо. Подобається, що робить “95 Квартал”, але я в першу чергу телеведучій, а вже потім комік. Йду своїм шляхом. На початку кар'єри багато чому навчився у Володі Зеленьского. Перш за все взяв на озброєння його підхід до роботи. Потрібно все робити трішки більше ніж на 100%.

- Ви з сім'ї економістів. І пішли стопами батьків, обираючи професію. Як вас все ж “затягнуло” у журналістику?

— Не я обрав сцену, сцена обрала мене. А моя економічна освіта дала мені набагато більше, ніж будь-який театральний вуз або інститут журналістики. Саме там почав грати в КВК.

- Ваша журналістська кар'єра розпочалась з ролі радіоведучого...

— Так, це був Кривий Ріг. Коли вперше прийшов на радіо, то директор місцевої станції, а зараз мій хороший друг Андрій Савченко сказав, що мені нічого тут не світить і, взагалі, у мене вірменський акцент (сміється. — І. К.). А через півроку я вже був ведучим найпопулярнішої радіостанціі у місті під керівництвом того ж Андрія.

- Переломним моментом у своєму житті називаєте переїзд до Києва...

— Люблю Київ і зараз це для мене рідне місто, в якому мені дуже комфортно. Тут моя родина. Але Кривий Ріг залишається моєю Батьківщиною. А переїхав тому, що у моїй сфері у Кривому Розі вже було затісно.

- Шлях до ведучого ранкового шоу «Сніданок з 1+1» був тривалим. Спершу ви працювали співведучим «Голосу Країни»...

— Усе в житті відбувається своєчасно і те, що відбувається в моєму житті зараз — результат плідної роботи. Декілька років тому не був готовий до “Сніданку”. Абсолютно задоволений усім тим, що зараз відбувається у моїй професійній кар'єрі.

- З перших випусків “Сніданку” у прямому ефірі ви, наче риба у воді. Звідки така практика?

— Практика прямих телеефірів з “Голосу країни”, де я є ведучим за лаштунками шоу. Тож потрапивши у “Сніданок з 1+1”, у мене вже був досвід. Прямі ефіри набагато цікавіші, ніж записи. Люблю імпровізувати, цьому навчився за 6 років ефірів на “Хіт-FM”.

- Чи були у вас у студії гості, з якими важко було знайти спільну мову?

— Коли у гостях міністри або високі урядові посадовці, з ними іноді буває складно. Адже їх прес-служби узгоджують усі питання, щоб їм було зручно відповідати на них. І в такі моменти потрібно проявляти весь журналістський професійність, щоб все ж отримати відповіді на питання, що потрібні саме вам.

- Як вам роль ведучого ранкового шоу? Вже звикли до непростого графіку? Мабуть, доводиться прокидатись не пізніше п'ятої ранку?

— Просинаюсь, коли моя родина ще спить. Тому усі мої ранкові збори, включно із приготуванням сніданку, — це моя справа. Але роль ведучого — моя улюблена робота, тому навіть не довелось звикати. Це моя стихія!

- У “Сніданку” панує тепла атмосфера. Видається, наче усі її творці — друзі.

— Коли став частиною “1+1”, вразила тепла та дружня атмосфера всередині колективу. Ці люди завжди були для мене прикладом для наслідування. Зараз це мої колеги, тому для мене велика честь працювати разом з ними. Підтримуємо дружні стосунки з Русланом Сєнічкіним, Андрієм Доманським. А з Марічкою Падалкою у нас на двох п'ятеро дітей, тому теж маємо про що поговорити.

- Анатолію, ви — автор і виконавець сольного музичного проекту «Правила граматики». Розкажіть про нього.

— Про музику складно розповідати, її потрібно слухати. Зібрав класних музикантів, робимо оригінальну музику. Наш гітарист Олексій Морозов співпрацює з Святославом Вакарчуком, барабанщик Євген Селезнев грає з Сердючкою, клавішник Паша Литвиненко — музикант Батерхана Шукенова (екс-соліст “А-Студіо”), а бас гітарист — мій кум і провідний автор “Кварталу-95” Вадим Переверзев. Усі разом — це “Правила граматики” — музика для розумних людей.

- Окрім побудови активної кар'єри, не забуваєте і про особисте життя. Ваша дружина — прес-аташе Світлани Лободи — Юлія Бойко. Вона розуміє ваш непростий робочий графік?

— Вона вже не Бойко, Юлія носить моє прізвище — Яцечко, як і наші діти. Але головне — вона не тільки моя дружина, а мій друг, колега і кохана. Працюємо і дивимося у одному напрямку. Юля також працює в індустрії розваг, тому чудово мене розуміє. Познайомив нас Вадим Переверзев, який став хрещеним татом нашої першої доньки Аліси.

- А хресною мамою Аліси є співачка Світлана Лобода. Це данина моді — брати за хресних відомих людей?

— У нашому розумінні хрещеними батьками можуть ставати лише близькі і найдорожчі люди. Світлана і Вадим є саме такими. Світлана любляча і відповідальна, справжня «мама», кращої хрещеної годі шукати.

- А хто є хрещеними другої доньки Лоліти, яка народилась у березні цього року?

— Андрій Цар та Надія Іонова. Андрій (чоловік Світлани Лободи. — І. К.) був першим, хто приїхав до пологового будинку. Він духовно освічена людина, повністю довіряю йому.

- На честь народження дочки Аліси ви зобразили її ім'я на руці.

— Важливі події життя хочу пам´ятати завжди. Тому залишаю для себе пам´ятні знаки. На моїй лівій руці малюнок, присвячений доньці «Alice is my wonderchild»...

- Ім'я другої доньки теж викарбуване на вашому тілі? А як щодо імені дружини?

— Ім'я Лоліти з'явиться незабаром. А спеціальний малюнок присвячений дружині у мене теж є.

Як вам загалом живеться у дівочому квітнику? Про сина не мрієте?

— По-справжньому успішна людина не може буди успішною у кар'єрі без щасливої родини. Для мене мої дівчата — найдорожчі. Я — абсолютно щасливий тато, навіть уявити не зміг би іншого життя. А щодо сина — на все свій час...

- Ви — суворий тато? Чи роль злого поліцейського виконує дружина?

— Дружина більше займається вихованням, я більше балую. Ми тати — такі...

- Ви з дружиною зайняті люди. Мабуть, користуєтесь поміччю нянь?

— У нас є чудова бабуся, мама Юлі, яку Аліса обожнює. І моя мама часто приїжджає з Кривого Рогу, у ці дні для доньки справжнє свято. Також є прекрасна няня Оля. Вона Алісі, як подруга. Оля наша ровесниця, добре розуміє і розділяє наші погляди на виховання.

Довідка “ВЗ”

Анатолій Анатоліч народився 26 вересня 1984 р. у м. Кривий Ріг. У 2001 р. вступив до Криворізького державного інституту на обліково-економічний факультет. Основним і незмінним хобі молодого студента стає гра КВН. Завойовує місце капітана збірної команди Кривого Рогу. У період навчання у 2004 р. стає радіо-ведучим на місцевій радіостанції GalaRadio. Згодом переїжджає стає ведучим київської радіостанції "Хіт ФМ". У 2007 р. перемагає в українській версії американського шоу каналу NBC Universal Television Studio "Last Comic Standing" "Останній комік". З жовтня 2009 р. на "Хіт ФМ" і телеканалі "М1" стартує його нове авторське вечірнє гумористичне радіо-шоу "Операція-провокація". У 2011 р. запускає сольний музичний проект "Правила граматики". У цьому ж році стає співведучим шоу “1+1” "Голос Країни". У 2012 р. Анатоліч стартує відразу в трьох проектах в якості ведучого "Вайфайтери" ТЕТ, "Богиня шопінгу" ТЕТ, "Добрий вечір" 1+1. З 2013 р. ведучий ранкового шоу “Сніданок з 1+1”.