Передплата 2024 «Добрий господар»

Що таке сечокам’яна хвороба?

Як можна позбутися каменя без хірургічного втручання

Дане захворювання дедалі частіше зустрічається у сучасному світі. Раніше вважалося, що «камені в нирках» властиві лише людям старшої вікової категорії. Але хвороба молодшає, і тепер діапазон віку значно ширший — з проблемою стикаються пацієнти від 20 до 60+ років.

З проявами сечокам’яної хвороби може зіткнутися будь-хто. До основних симптомів належать: ниркова колька (за характером болю її легко сплутати з про­явами апендициту) та гематургія (виді­лення крові разом із сечею). Також до проявів сечокам’яної хвороби належать: підвищена температура тіла та самостій­ний вихід конкрементів разом із сечею. Проте не всі камені здатні вийти природ­ним шляхом. Справа в тому, що сечови­відний шлях має 6−8 мм у діаметрі, в той час як камінь здатен досягати в розмі­рі кількох сантиметрів! За таких умов зо­внішнє втручання є життєво необхідним для пацієнта.

З розвитком технологій кардинально змінився і підхід до лікування. Все біль­ше пацієнтів звертається до неінвазив­них, атравматичних методик, таких як безконтактне дроблення каменів у ні­мецько-українському центрі літотрипсії, що за адресою: м. Львів, вул. Снопків­ська, 18. Саме тут знаходиться єди­ний у Західній Україні надсучасний апарат для дроблення каменів від ви­робника медичного обладнання зі світовим іменем — STORZ Medical AG, апарат MODULITH © SLK Intelect.

Для здорових нирок та сечоводів по­трібні лише два кроки: зателефонувати до Центру та зробити візит. Все! Жодно­го болю чи дискомфорту — ще кілька ро­ків тому про таке можна було тільки мрі­яти.

Але як можна позбутися каменя без хі­рургічного втручання? Ударна хвиля ро­бить свою справу за лічені хвилини. Все дуже просто: на конкремент у нирці або сечоводі спрямовується близько 3−4 ти­сяч імпульсів, які методично дроблять камінь на дрібніші фрагменти, удар за ударом. Звучить боляче? Лише на сло­вах. На практиці ж пацієнта чекає легке поколювання в зоні прицілу терапевтич­ної голівки. Варто зауважити, що у нас немає вікових та вагових обмежень, наш стіл витримує до 180 кг.

Але як лікар знає, куди саме направити імпульс? Чи може пацієнт бути впевненим у тому, що ударна хвиля потрапить у ціль? У Німецько-українському центрі літотрип­сії не виникає подібних запитань завдяки системі «подвійного наведення». Надчут­ливий УЗД-датчик в парі з рентгенапа­ратом визначають положення каменя з точністю до мікрометра. І це — найважли­віший та найвідповідальніший етап у про­цесі безконтактної літотрипсії, що дозво­ляє зробити її комфортною та швидкою (тривалість до 60 хв). 9 із 10 пацієнтів під­твердили ефективність процедури.

Насправді знамените «Veni, vedi, vici» Цезаря перекладається як «Прийшов, полікувався, пішов додому». Так просто? Так просто.

Тому, якщо ви хочете позбутися про­блеми швидко та комфортно — ми про­понуємо БЕЗКОНТАКТНЕ ДРОБЛЕННЯ КАМЕНІВ ЗА ФІКСОВАНОЮ ЦІНОЮ 7999 грн!

Консультація БЕЗКОШТОВНА,

за умови проведення літотрипсії.

Вартість первинної консультації, яка включає: огляд + УЗД-діагностику + консультативний висновок, становить 450 грн.

Дізнайтеся більше, зателефонувавши:

+380 682 918 884

Адреса:

м. Львів, вул. Снопківська, 18.

Ми у мережі:

Сайт: lithotripsycenter.com.ua

FB: Німецько-український центр літотрипсії

Instagram: litho_center.lviv