Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поляки відкриють на Львівщині фармацевтичний завод з інвестиціями у 20 мільйонів євро

Готові створити 500 робочих місць

Завод з виробництва ліків у Польщі.
Завод з виробництва ліків у Польщі.

Через півтора року польські інвестори відкриють на Львівщині, а саме в селі Сопошині, що на Жовківщині, фармацевтичний завод. Сума інвестицій проєкту — 20 мільйонів євро. Зараз фармацевтичні підприємці шукають в регіоні земельну ділянку площею десять га, де постане завод для виготовлення лікарських засобів. Новий інвестор, який готовий прийти у Львівську область, — BIOFARM. Це одна із найбільших фармацевтичних компаній у Польщі, центральний офіс знаходиться у Познані. Інвестор заявив про готовність створити на Львівщині 500 робочих місць.

Про це повідомив для «ВЗ» директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Голова Жовківської міської ради Олег Вольський зазначив, що Жовківська громада вже підписала меморандум про співпрацю з польською фармацевтичною компанією. Після отримання землі і всіх необхідних документів, на будівництво заводу потрібно орієнтовно півтора року.

«Вносимо зміни до генерального плану, адже земельна ділянка, яка їх зацікавила, знаходиться у селі Сопошині. До кінця року маємо впорядкувати всі документи», — зазначив мер Жовкви.

«Деякі базові питання щодо реалізації інвестиційного проєкту ще не вирішено, зокрема відведення земельної ділянки під завод, — продовжує розмову Степан Куйбіда. — Підписали договір про наміри. Але ми ще не бачили техніко-економічного обґрунтування проєкту. На польському ринку BIOFARM працює понад двадцять років, займається виготовлення лікарських засобів та біологічно активних добавок. Має сотні ліцензій на виготовлення лікарських засобів. Це великий гравець на фармацевтичному ринку Європи. BIOFARM розглядає також роботу на українському ринку».

Жовківська громада вже підписала меморандум про співпрацю з відомою фармацевтичною компанією Польщі. Фото Олега Вольського
Жовківська громада вже підписала меморандум про співпрацю з відомою фармацевтичною компанією Польщі. Фото Олега Вольського

Запитую, чому польські фармацевти вирішили відкривати завод в Україні, де триває війна.

«Львівщину розглядають, бо це найбільш безпечний регіон країни, — каже Степан Куйбіда. — Ринок для них підходить, це диверсифікація їхньої структури. У нас є попит на лікарські засоби, в плані лікування воїнів».

Схожі новини