Передплата 2024 «Добра кухня»

Найбагатша жінка й найбагатший чоловік світу — французи

Спільний статок власників компаній L’Oreal і LVMH становить 270 мільярдів євро

Найбагатші люди світу: Франсуаза Беттанкур Меєрс, головний акціонер концерну L'Oreal, і Бернар Арно, глава концерну LVMH. Фото elpais.com.
Найбагатші люди світу: Франсуаза Беттанкур Меєрс, головний акціонер концерну L'Oreal, і Бернар Арно, глава концерну LVMH. Фото elpais.com.

За даними видання Forbes, уперше в історії найбагатшою жінкою і найбагатшим чоловіком світу одночасно стали французи — головна акціонерка парфумерної компанії L’Oreal Франсуаза Беттанкур Меєрс і глава компанії Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH — дорогі сумки, валізи й алкогольні напої) Бернар Арно.

«Ця ситуація підкреслює силу галузі, яка виробляє атрибути розкоші, — у порівнянні з технологічною індустрією», — констатувало французьке видання Le Monde. І справді, протягом багатьох років на перших сходинках щорічного рейтингу найбагатших людей планети від Forbes були підприємці, пов’язані з IT та іншими «просунутими» технологіями, зокрема, американці Білл Ґейтс, Джеф Безос, Марк Цукерберг та Ілон Маск. Але, як бачимо, на виробництві шампанського, модних шаликів, коньяку й парфумів також можна незле заробити…

«Сукупний статок найбагатшої жінки й найбагатшого чоловіка світу становить 270 мільярдів євро, — підрахувала Le Monde.- Це якраз стільки, скільки Франція позичить 2023 року, щоб збалансувати свій державний бюджет».

Chanel, Hermes та інші

За даними Forbes, зараз у Франції понад 40 мільярдерів. Чимало з них накопичили свої статки саме у «розкішній» галузі. Це зокрема, власники компанії Chanel брати Ален і Жерар Вертгаймери, і власник модного дому Hermes Ніколя Пюеш. «Індустрія предметів розкоші, яка є традиційною французькою спеціальністю, у ці неспокійні часи доводить свою стійкість і здатність розвиватися», — підсумувало видання Le Monde.

Схожі новини