Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Розвиток прикордоння – спільними зусиллями

  • 15.12.2014, 14:31
  • 1 909

5 грудня у м. Судовій Вишні Львівської області відбулась міжнародна завершальна конференція «Розробка інструментів транскордонного співробітництва на базі спільної історично¬культурної спадщини Мостиського району Львівської області та Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства»

«Метою проекту була розробка інструментів промоції та співпраці задля сприяння соціально¬економічному розвитку прикордонних територій», — розповіла організатор конференції, виконавчий директор «Єврорегіон Карпати¬Україна» Галина Литвин.

На заході були присутні голови місцевих рад Мостиського району, представники Львівської ОДА, партнерів проекту — Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна», ЛОГО «Братство магістрів академії державного управління», Асоціація для розвитку та промоції Підкарпаття «ПроКарпатія» та представники Перемишльського повіту, зокрема туристичного сектору.

Конференцію розпочали презентаціями голова Мостиської РДА Михайло Мартин, керуючий справами Мостиської районної ради Василь Саламаха та староста Перемишльського повіту Ян Пончек. Вони розповіли про особливості району та повіту, описали проекти, які вже були реалізовані і які планують реалізувати. Після презентацій учасники перейшли до обговорень підсумків мікропроекту.

Під час конференції також були представлені документи — Стратегія промоції мікрорегіону «Форти прикордоння» та Програма транскордонного співробітництва Мостиського району України та Перемишльського повіту Польщі на 2015¬2020 роки.

Організатори конференції надіються на те, що кожен на своєму місці, на своїй посаді робитиме все для культурного та економічного розвитку громад та інфраструктури прикордоння. Документи, напрацьовані в ході роботи проекту, допоможуть у підготовці нових проектів.

Довідка: Мікропроект «Розробка інструментів транскордонного співробітництва на базі спільної історично¬культурної спадщини Мостиського району Львівської області та Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства» реалізувався з травня по грудень 2014 року в рамках парасолькового проекту «Промоція спільної культурно¬історичної спадщини Польщі та України — «Фортеці Перемишль», що співфінансується за рахунок коштів Європейського Союзу в рамках Програми Транскордонного співробітництва Польща¬Білорусь¬Україна 2007¬2013. Головний партнер парасолькового проекту — Асоціація Єврорегіон Карпатський Польща.

Схожі новини