Передплата 2024 «Добра кухня»

Відпочинок Авакова – військова таємниця

На судовому засіданні у справі про держзраду Януковича Аваков шокував заявою, що даватиме покази «слобожанською мовою». І поки мовознавці ламали голови, що то за чудасія така і звідки міністрові перекладача  у суд випишуть, Аваков сам розгадку озвучив. «Слобожанська», каже, то мова, яку дехто ще російською називає.

Хоч бери і відео з аваковською заявою до криміналу в Гаазі подавай — як доказ проти Росії. «Русскоязичноє насєлєніє», панове москалі, кажете, захищали у Криму і на Донбасі? А ось і вивели вас на чисту воду: яке «русскоязичноє насєлєніє», якщо російська — то насправді «слобожанська»?! Може, за такі особливі заслуги з викриття «раша»-брехні Авакову дозволять одноосібно написати й ухвалити закон про визнання «слобожанської» другою державною мовою? А за букварик затвердять із помпою презентовану книгу авторства найвидатнішого знавця «слобожанської» Авакова - під назвою «Ленин с нами?»?

Тільки не вздумайте турбувати пана міністра запитаннями, чому він українською не розмовляє. А то вам «слобожанською» пояснять, що очільнику МВС ніколи свій дорогоцінний час на такі «дурниці» витрачати. А особливо настирливим можуть ще й статтю впаяти - за посягання на державну чи військову таємницю. А що: інформацію про відпустку Авакова вже пробували грифом «цілком таємно» опечатати. На запит «Українських новин» про те, скільки днів міністр був в оплачуваній «відлучці», у МВС на повному серйозі відповіли: не питайте - розсекречення таких даних може поставити під загрозу життя Авакова. «Враховуючи проведення Антитерористичної операції та існуючі загрози для життя і здоров’я членів уряду, зокрема міністра внутрішніх справ України, які підтверджуються заявами ЗМІ РФ, від надання інформації про планування і перебування у відпустках Арсеном Борисовичем Аваковим утримуємося», - відписали в офіційному листі. І лише після «припису» омбудсмена про порушення Закону «Про доступ до публічної інформації» таки  «ризикнули» життям шефа, відзвітувавши про тривалість його відпусток.

Після такого неподобства у міністра Авакова є всі підстави передсмертну  записку про всяк випадок написати і на видному місці у робочому кабінеті її тримати. Щоб знавець «слобожанської» не мучився з викладом українською, ось зразок: «Якщо рука Кремля торкнеться моєї недоторканої Високості, прошу  винити у цьому журналістів, які, розголосивши інформацію про мою відпустку, дали наводку карателям з РФ».

Вибрики Авакова і його підопічних до маразму доходять. Це ж треба до запиту про відпустку АТО приплести! Ще б героїзму нагнали, додавши, що свої відпустки Аваков у зоні бойових дій на Донбасі проводить. Ага, і на Новорічно-Різдвяні свята теж на передову поїде — повезе у «славнозвісних» рюкзаках «Made in Аваков-молодший» подарунки для бійців. Кілька примірників авторського розмовника зі «слобожанської» і все, що від «Леніна» після презентації залишилося.

Схожі новини