Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кучеру й Ротаню на двох 71 рік... Майбутнє збірної України?

На Мундіаль-2018 “синьо-жовті” не пробилися, тож до перших офіційних матчів нашої футбольної збірної, у Лізі націй, залишається рік. Цей час варто використати на пошук молодих виконавців, адже на фінальному турнірі Євро-2020, якщо збірна України туди проб'ється, більшості теперішніх гравців її “основи” буде вже за 30 років. Але, схоже, пошуком молодих талантів для збірної Андрій Шевченко не переймається.

Після тривалої перерви, пов'язаної з дискваліфікацією від ФІФА, “Арена Львів” знову побачить футбольну збірну України. 10 листопада “синьо-жовті” зіграють контрольний матч проти збірної Словаччини. На “Арені Львів” кажуть, що вболівальники уже запитують, коли квитки надійдуть у продаж. Ажіотаж зрозумілий: львів'яни дуже скучили за збірною, яку завжди палко підтримують.

Якою має бути ця збірна? Фактично, головний тренер Андрій Шевченко повинен будувати нову команду. На Мундіаль-2018 “синьо-жовті” не пробилися, тож до перших офіційних матчів нашої збірної, у Лізі націй, залишається рік. Цей час варто використати на пошук молодих виконавців, адже на фінальному турнірі Євро-2020, якщо збірна України туди проб'ється, більшості теперішніх гравців її “основи” буде вже за 30 років. Зокрема, Хачеріді буде 33, Ракицькому, Степаненку, Ярмоленку, Коноплянці й Кравцеві - по 31... Але, схоже, пошуком молодих талантів для збірної Андрій Шевченко не переймається.

У списку викликаних на матч зі словаками українських футболістів, які виступають у закордонних клубах, є, зокрема, Кучер із турецького “Кайсериспора” і Ротань із чеської “Славії”. Кучерові 35 років, Ротаневі - 36. Під час Євро-2020 їм буде відповідно 38 (!) і 39 (!) років... Навіщо викликати цих ветеранів на товариський матч проти збірної Словаччини, абсолютно не зрозуміло.

Викликав Шевченко до табору збірної також Ярмоленка й Коноплянку. Так, цих лідерів нашої головної команди списувати рано... Але чи так уже необхідно викликати їх на матч зі словаками, по суті тренувальний? Хіба тренерський штаб збірної не знає можливостей Ярмоленка й Коноплянки? І хіба не краще переглянути в матчі проти Словаччини перспективних молодих футболістів? Дортмундська “Боруссія”, де грає Ярмоленко, бореться на трьох фронтах - у Бундеслізі, Лізі чемпіонів і Кубку Німеччини. Судячи з виступів Андрія за “Боруссію”, такі навантаження йому витримувати непросто... То може, краще дати Ярмоленкові трохи перепочити?

І нарешті, ще одне запитання до Андрія Миколайовича (вже не про матч зі Словаччиною): чому після того, як збірна України провалила відбір на Мундіаль, він не подав у відставку? Найімовірніше, ФФУ цю відставку не прийняла б, але написати таку заяву Шевченко мусив. Якщо, як він стверджує, бере усю відповідальність за результат збірної на себе...

 

Схожі новини