Передплата 2024 «Добра кухня»

Влада має допомогти постраждалим від буревію, а не флешмобити у Фейсбуці!

Два дні тому, 1 липня, на Черкащині лютувала стихія – шквальний вітер, дощі і грози нанесли суттєвої шкоди передовсім Лівобережжю Черкаської області.

У Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, а також у Канівському,  Шполянському, Уманському та Черкаському районах після буревію десятки тисяч людей лишились без електроенергії, без покрівель, сотні - з травмами і, найсумніше, є жертви. Через повалені дерева заблоковані автодороги, виникла проблема з питною водою, з продуктами тощо. Додала проблем і перекрита на ремонт черкаська дамба… Фактично, селяни лишились сам-на-сам з наслідками негоди. 

За цей час досі не зібралася на засідання Черкаська обласна рада, та і влада з Києва ніяк не відреагувала на цю біду. Водночас урядовці на своїх сторінках у Фейсбуці вже третій день займаються вихвалянням власного флешмобу "Пенсії - не гречка"…

Натомість урядова комісія на чолі з керівництвом Кабміну вже два дні мусила бути в Черкасах, а краще — у постраждалих районах і проводити там свої виїзні засідання! А Черкаська облрада мала би вже сьогодні зібратися й визначити реальні збитки, потребу у техніці й коштах, адже зрозуміло, що фінансові можливості сільрад на сьогодні є мінімальними... Напевно, правильно було би на цей період і призупинити ремонт та повністю відкрити для проїзду міст і дамбу для нормальної комунікації обласного центру з потерпілими районами.

 

Отож, влада має невідкладно втрутитися у ситуацію з ліквідацією наслідків найсильнішого за останні роки буревію в області та допомогти людям, а не флешмобити у Фейсбуці!

P.S.

До речі, місцеві чиновники і депутати також мають роз’яснити селянам, що усі збитки, завдані стихійним лихом, вони мають заактувати відповідним чином, щоб потім мати можливість отримати допомогу від держави.

Схожі новини