Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фоменко і ФФУ почули українських уболівальників

“Казус Селезньова” має стати гучним попередженням усім вітчизняним футболістам: виступи за клуб держави-агресора і потрапляння до збірної України - речі несумісні!

Відсутність серед футболістів, викликаних на матчі збірної України зі збірними Кіпру й Уельсу, “росіян” (наших гравців, які виступають за російські клуби), багато хто в Україні сприйняв як належне. Інакше, мовляв, і бути не могло, адже Росія - держава-агресор, яка анексувала українські території... Але насправді, у реаліях нашого футбольного господарства бойкот тренерським штабом “синьо-жовтих” Селезньова і компанії - така собі міні-сенсація.

Від'їздом Бутка, Селезньова й Пилявського до “Амкару”, “Кубані” та “Рубіну” Михайло Фоменко та його помічники особливо не переймалися. Принаймні, вголос жодного обурення не висловлювали. Навпаки, усе йшло до того, що кількох “росіян” на матчі з Кіпром і Уельсом викличуть. Фоменко навіть розповів про свій намір “поговорити” із Селезньовим, коли той приїде до Києва. А в “Амкарі”, “Рубіні” й “Кубані” заявили, що виклик на їхніх українців до “синьо-жовтої” збірної прийшов... Але, коли Фоменко оприлюднив склад збірної, Селезньова, Бутка й Пилявського у списку не виявилося.

Що ж саме сталося? Прес-аташе збірної України Олександр Гливінський каже, виклику “росіян” не було, а був лише попередній розширений список. І загалом, жодної політики немає, футболістів обирали лише за спортивним принципом... Щодо списку не знаю, прес-аташе видніше. Але в чисто спортивний принцип - не вірю! Селезньов, звичайно,не Мессі, але на нашому атакувальному безриб'ї і такий рак - пристойна риба. Тим більше, Селезньов у збірній Фоменка грав регулярно, навіть забив у плей-оф дуже важливий гол збірній Словенії. Михайло Іванович понад усе любить стабільність, різких рухів зазвичай не робить. Тож отак раптом від послуг Селезньова не відмовився би.

Можна припустити, що на рішення тренерського штабу збірної вплинула позиція Федерації футболу України. Там врешті-решт звернули увагу на те, яке обурення спричинив від'їзд Селезньова до “Кубані” у патріотичних вболівальницьких колах. Інакше як “зрадником” екс-форварда “Дніпра” українські фанати не називали... Очевидно, у ФФУ вирішили не дражнити гусей, і плани викликати Селезньова скасували (принаймні, на березневі товариські матчі). А вже “причепом” пішли Пилявський і Бутко. Є про що замислитися й молодому нападнику “Уфи” Зінченку. На Євро-2016 Фоменко, мабуть, на нього не розраховував, але у перспективі Зінченку з “Уфи” треба тікати. І не у московські ЦСКА чи “Спартак”...

Часто кажуть, треба відділяти футбол від політики.... Насправді вони нероздільні. Тож “казус Селезньова” має стати гучним попередженням усім вітчизняним футболістам: виступи за клуб держави-агресора і потрапляння до збірної України - речі несумісні!

 

 

 

 

 

 

Схожі новини