Передплата 2024 ВЗ

Кому «Орден честі», а кому — «русскій грамофон»

Українській співачці й активістці Майдану Руслані 21 листопада 2015 року вручили заслужену нагороду -  “Орден честі”. За словами артистки, друга річниця Майдану для неї - особливий день.

“Довго думала, як правильно сказати про другу річницю Майдану. Вирішила сказати вам прості слова: “Люди! Спасибі, що вийшли на Майдан! Спасибі, що повірили в себе. Спасибі, ви показали, що в цьому житті вартісне і найголовніше! Спасибі всім, хто хоч раз, хоч на мить відгукнувся, допоміг і співпереживав Майдану”, - сказала Руслана.

Два роки тому переможниця “Євробачення” була на Майдані серед тих, хто не боявся ані холоду, ані смерті. Руслана співала разом з усіма Гімн України і закликала боротися за свободу і вірити у перемогу. “Орден честі” - це її заслужена нагорода. Вона його виборола у чесній боротьбі, як і раніше у Туреччині виборола для України  перемогу на “Євробаченні”. 

21 листопада, того самого дня, коли Руслані на Майдані вручали високу нагороду, іншим українським співакам також вручали премії - “Золотой граммофон”, у столиці краї­ни-агресора. Крім Ані Лорак, для якої русскіє грамофони вже стали звичними, статуетки отримали Віра Брежнєва, яка ще кілька років тому була звичайною Вірою Галушкою з Дніпродзержинська, співачка з Ужгорода Єлизавета Іванців, яка виступає під сценічним псевдонімом Йолка, Софія Ротару і група “ВІА Гра”.  Це їхні “заслужені” нагороди. Бо хто може дозволити собі прогинатися перед агресором і рвати глотку на птахофабриках у той час, коли ворожі чоботи топчуть українську землю?! Співати під диригування російських окупантів можуть тільки зрадники! І за це в Росії їм вручають нагороди. 

 “Хуторянка” Софія Ротару останнім часом начебто не виступає в Росії. Але пісні її на “Русском радіо” крутяться, і грошики їй за це капають. Як розповіла в одному інтерв’ю сестра співачки Лідія Ротару, “Софія Михайлівна зараз не їздить давати концерти в Росію, на корпоративи її запрошують рідко, тому вона змушена дуже економити і рахувати кожну копійку”.  Виступати до Росії, може, і не їздить, а от за нагородою Софія Михайлівна все ж таки приїхала. І навіть не запізнилася. Отримавши  надцятий грамофончик, легендарна артистка стала з ним до знимки.  Спілкуватися з журналістами не захотіла, а щоб її не діставали “некоректними” запитаннями, кинувши на льоту “З Новим роком”, накивала п’ятами...

Схожі новини