Передплата 2024 ВЗ

"Корупція вкоренилася в культурі ФІФА"...

Через корупційний скандал у ФІФА букмекери вже приймають ставки на те, до якої країни буде перенесено з Росії чемпіонат світу з футболу 2018 року.

Фаворити букмекерів - Англія і США. Саме заявка Англії була 2010 року найкращою, але країною-господарем Мундіалю-2018 Конгрес ФІФА обрав Росію... Кандидатуру Англії підтримав учора екс-президент УЄФА Ленарт Юхансон. “Шкода, що на чолі ФІФА, найбільшої футбольної організації світу, стоїть такий лідер, як Блаттер, - заявив Юхансон. - Очікую, що ФІФА перегляне своє рішення з приводу ЧС-2018... В Англії Мундіаль не проводився з 1966 року, а це ж батьківщина футболу”.

Групу високопоставлених чиновників ФІФА правоохоронці Швейцарії затримали напередодні у Цюріху (у п'ятницю, 29 травня, Конгрес ФІФА мав переобрати там 79-річного Йозефа Блаттера президентом організації). За звинуваченнями у корупції посадовцям загрожує екстрадиція до США. Водночас у Швейцарії порушено справу про можливу корупцію під час обрання країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. Оскільки чиновників від футболу заарештували у Швейцарії за запитом США, президент Росії Путін обурився. Мовляв, американці, які незаконно поширюють свою юрисдикцію на цілий світ, хочуть не допустити переобрання президентом ФІФА “друга Росії” Зеппа Блаттера. А відтак і забрати в Росії Мундіаль... Щодо Блаттера і Мундіалю Путін має рацію, а щодо юрисдикції - ні. Підозрілі платежі проводилися через американські банки, тож відповідні органи США, за їх законами, можуть порушити справи щодо осіб, причетних до цих платежів - навіть якщо вони іноземці й перебувають за кордоном. Зі Швейцарією у США є спеціальна угода: якщо звинувачення стосується кримінального права, швейцарці згідні передавати підозрюваних Америці.   

Схожі новини