Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ніякої корупції. Просто... шоу!

Арсеній Петрович справді любить здаватися “ближчим до народу”

Курс долара і обговорення співочого сімейства Яценюків ростуть прямопропорційно. Відколи «1+1» показав виступ 10-річної Софії Яценюк у вокальному шоу “Голос. Діти”, тільки й розмов, що прем’єр-міністр на дозвіллі співає пісні Андреа Бочеллі. Про це та багато чого іншого розповіла на всю країну молодша з дочок Яценюка. “ВЗ” раніше анонсував появу Софії в ефірі “плюсів” (трансляції шоу відтермінувалися через траур в країні) та попереджав, що найспівочіша з Яценюків не пройде у шоу... Але не очікував такого резонансу: глядачі навперебій гадають — дівчинка справді вирішила стати зіркою шоу чи це черговий піар прем’єра?

Арсеній Петрович справді любить здаватися “ближчим до народу”: то угги взує і домашні запаси варення покаже, то бюджетними авіалініями скористається. Тож не дивно, що коли мала Софійка почала розповідати про “найкращого у світі тата”, це було сприйнято зі скепсисом. Ситуацію підігріла й карикатурна істерика тренерів “Голосу”: Тіна Кароль тричі перепитала прізвище дівчинки (до того діток запитували лише ім’я та звідки приїхали), потім почала пищати, як під час пожежі, Потап намагався підігрувати колезі та недолуго жартувати, мовляв, “прикольно виступила, шкода, що з татом не вийшла”. Наталка Могилевська жваво цікавилася музичними смаками родини Яценюків. “Ми розуміємо, що ніякої корупції в країні вже нема. Живемо по-новому”, — видала Катерина Осадча, яка розважала за лаштунками Арсенія та Терезію Яценюків. “Все чесно, прозоро. Наступного разу краще заспіває”, — підтакував Арсеній Петрович, коментуючи поразку доні на шоу.

Те, що донька прем’єра Яценюка не пройшла відбір у талант-шоу, неабияк вразило російські ЗМІ. Ажіотаж навколо події роздмухували усі — від пропутінської «Ленти.ру» до опозиційної радіо­станції «Эхо Москвы». Український політик та медіа-експерт Дмитро Сіманський не втримався і зіронізував, що участь Софії у “Голосі” “позитивно характеризує хунту”. Але які б цілі не переслідував телеканал чи прем’єр у його ефірі, по-справжньому шкода маленьку Софію. Десятирічна дівчинка отримала стрес, виконуючи складну “доісторичну” композицію диско-гурту Boney M та спостерігаючи за клоунадою суддів. За кулісами дитина плакала... Після дитячих сліз у версію піару вірити не хочеться. Як прокоментував виступ колишній переможець “Голосу країни” співак Іван Ганзера: “Навіть у доньки Яценюка є право на самореалізацію”.