Передплата 2024 ВЗ

Російські герби у вухах та «ушанка» з зіркою

Українські телеканали годують глядачів затхлим телепродуктом

Народна мудрість говорить: «Навчись поважати себе — і люди тебе поважатимуть». Дивлячись на наповнення деяких українських телеканалів у час війни, розумію, що ще не скоро нас поважатимуть…

Не згадую зараз новорічний ефір «Інтера», де всю ніч із голубих екранів на телеглядачів дивились російські співуни, такі як Валерія чи Кобзон, які є персонами нон ґрата у нашій країні. Вони наче насміхались із нас. Що, мовляв, не чекали? А ми вже тут. І навіть не говорю про цинічність музичного каналу «М1», який вдень і вночі крутить низькопробні пісеньки російських звіздуль. На таких, як то кажуть, не ображаються. Просто перемикається канал, бо не до веселощів у час війни. Хоча не усім...

Добряче повеселились ведучі останньої передачі «Орел і решка», що зараз транслюється на каналі «К1». І де б, ви думали, вони веселились? У граді «дружньому» Санкт-Петербурзі! Ведуча Леся Никитюк, лишень ступивши на землю російську, не могла натішитись тутешніми визначними місцями. Не хочу применшувати краси Петербурга. Але коли Росія підриває українські міста, то захоплюватись у цей час величчю російських міст, як мінімум, недоречно. Особливо роздратувало, коли Леся на фоні Ермітажу із задоволенням фотографувалась із сценічним Петром І. Вона не пошкодувала витратити на це більше половини бюджету поїздки. Але коли українська ведуча встромила у вуха сережки у формі російського герба і красувалась у них впродовж усієї подорожі, це мене вже остаточно роздратувало. Олії у вогонь долив співведучий Лесі Андрій Бєдняков, який натягнув на голову шапку-вушанку з червоною зіркою. На широку ногу “попірував” у найдорожчому ресторані Санкт-Петербурга під назвою «Федір Достоєвський». При цьому Андрій теж не скупився на хвалебні оди місту білих ночей і не втратив можливості сфотографуватись із Катериною ІІ.

Додивитись передачу до кінця не змогла, совість і злість не дозволили. Відразу залізла в Інтернет, аби знайти бодай якесь розумне пояснення тому, що щойно відбулось на каналі «К1». Як з’ясувалось, ця передача трирічної давності, знімалась для каналу «Інтер». А зараз «К1» транслює (до речі, у прайм-тайм) повтори усіх сезонів програми «Орел і решка». Стають більш-менш зрозумілими щирі усмішки та захоплення Петербургом ведучих. Оскільки в цей час Росія ще намагалась грати роль дружньої сусідки. Але незрозуміло, для чого показувати цю передачу зараз. Коли ця «дружня сусідка» щодня топить у крові наших героїв-захисників, вбиває мирних мешканців та знищує українські міста та села.

Але що тут дивуватись, коли «Інтер» після його новорічних злодіянь українська влада лише штрафом та попередженням нагородила. І навіть страйки активістів під Нацрадою проти засилля українських екранів російським продуктом не дають жодних результатів. Прикро, що сьогодні одні життя кладуть за волю і краще життя Батьківщини, а інші продовжують її зсередини труїти всіляким лайном, прикриваючись влучною фразою «свобода слова».

Схожі новини