Передплата 2024 «Добра кухня»

Час бути чесним і перед собою, і перед іншими

Зірки і зірочки із самоварним менталітетом, які плодилися й розмножувалися роками, — наслідки 23-річної тотальної непідтримки нашими, українськими, медіа свого, українського музичного продукту.

Бити прихильників Ані Лорак перед концертом в Одесі — не вихід (на жаль, завдяки популярності Кароліни — це ще один козир у руки ворогам).

Вихід — не купувати квитків на концерти артистів, дії яких вважаєте недостойними. Вихід — замовляти на радіо і ТБ пісні артистів, слова і позиція яких не розходяться із їхніми творчими діями.

Особисто я маю дуже велику надію на те, що останні події в Україні рано чи пізно (краще рано!!!) таки приведуть нас до позбавлення комплексу меншовартості. Ми почнемо слухати, читати, любити і підтримувати своє — те, що відповідає нашому внутрішньому стану, а не те, що нам нав"язали кимось спродюсованими "форматами"...

Нам дуже потрібна власна масова культура — популярні на всю країну україномовні пісні, які співатимуть всі — від малого до великого. Але тут не обійтися без місточка — радіо і ТБ, які в Україні наразі дають фору нецензурованому і безграничному Інтернету. Музичний канал, який на всеукраїнському рівні зараз першим переформатується в канал, що крутитиме україномовний продукт, інвестує у своє майбутнє набагато більше, ніж думає.

А зірки і зірочки мають також зрозуміти, хто вони, "якої країни сини". Час такий, що замало одягатися у синьо-жовте чи демонстративно позувати на камери із українським прапором в руках. Якщо ви думаєте українською, якщо ви вболіваєте за Україну — співайте, розмовляйте українською мовою! Не підлаштовуйтеся під штучну коньюнктуру музичного ринку! Але якщо не думаєте українською і Україна вам по барабану — краще не спекулюйте на темі патріотизму: бо брати з рук країни-окупанта позолочені самовари, а потім пов"язувати на руку синьо-жовту стрічку — надто примітивно. У це вже ніхто просто не повірить! Час бути чесним і перед собою, і перед іншими.

Схожі новини