Передплата 2024 ВЗ

Валили Мексику, аби витягнути Бразилію?

Спочатку “ацтекам” не зарахували два їхніх чистих голи у матчі з Камеруном. Згодом у поєдинку мексиканців проти хорватів захисник “Шахтаря” Даріо Срна зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, але узбецький суддя пенальті не призначив... Добре, що в обох випадках збірна Мексики виявила психологічну стійкість і довела матчі до перемоги. А якби помилки арбітрів вплинули на результати?
Утім, певною мірою ці суддівські ляпи життя “ацтекам” зіпсули. Не зарахувавши два голи Мексики у ворота Камеруну, арбітри погіршили підопічним Еррери різницю забитих і пропущених м'ячів. А збірній Бразилії судді цю різницю, навпаки, покращили: у матчі з тим же Камеруном Фред забив із офсайду, але цей гол зарахували... У випадку рівної кількості очок, як от у Бразилії і Мексики, вище стоїть команда з кращою різницею м'ячів. У Бразилії плюс шість, а в Мексики плюс три. Менше якраз на ті три голи, які зарахували і не зарахували у матчах обох збірних із Камеруном. А ще був, нагадаю, непризначений пенальті, тобто потенційно ще один гол Мексики...
Бразилія в 1/8 фіналу зіграє з Чилі, а Мексика — з Нідерландами. Якби не суддівські помилки, могло бути навпаки... Найімовірніше, ці суддівські ляпи сталися через елементарну неготовність арбітрів із Колумбії та Узбекистану судити поєдинки на рівні Кубку світу... Водночас у потерпілій Мексиці впевнені, що в такий спосіб ФІФА витягнула на перше місце Бразилію, — аби вона вже в 1/8 не перетнулася з грізною Голландією... На матчі Мундіалів у майбутньому слід призначати тільки справді кваліфікованих арбітрів. Інакше спекуляцій на тему упередженого суддівства “на замовлення ФІФА” не уникнути.

Схожі новини