Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ілюзій не було – боротьба буде тривалою і жорсткою!

Ми з Вами, з ким тут спілкуємося, не мали жодних ілюзій принаймні з двох питань: 1) що Рада не відправить Уряд у відставку; бо 2) і "пауза" з Євросоюзом, і силові дії Беркуту на Майдані вночі – це Янукович. Особисто. Тому нічого несподіваного, аби сіяти розчарування – сьогодні не сталося, все прогнозоване. Що далі?

Перше. Попереду — тривала і жорстка боротьба. Часом жорстока, але не із-за нас з Вами (ми мирно захищаємо свої законні права і свій законний вибір) — жорсткими і жорстокими будуть дії Януковича. Це вже очевидно.

Друге. Дотепер найжорсткіше проти нас діяв Беркут МВС, інші силові структури не втручалися. Деякі з них (армія зокрема) й надалі стоятимуть осторонь, інші — готові, але не отримали наказу. Ситуацію відслідковуємо. Але...

Третє. За достовірною інформацією, на арену готовий вийти новий гравець, набагато небезпечніший, ніж Беркут — заздалегідь підготовлене бандитське формування, більше дивізії за чисельністю (20000+), ніде не зареєстроване і ніякій із держструктур не підпорядковане. Створене на основі тіньових охоронних структур кримінального світу. Порівняно з ними, "тітушки" — то хлопчаки.

Четверте. Бандити готові, за наказом, до відкритих силових дій, замаскованих провокацій, актів устрашіння — проти політичних і громадських лідерів (різного рівня), проти журналістів і координаторів Майдану і Майданів у регіонах. Можуть діяти без ідентифікації, або провокаційно під будь-якими прапорами, як вкажуть. Формально, вони не асоціюються з владою, що ускладнює протидію в рамках правоохоронної і судової систем (при всій їхній і без того підконтрольності владі).

П'яте. Найбільше бандити бояться викриття (публічності), звідси особлива роль телебачення і преси. А ще вони бояться організованої сили, звідси особлива роль афганців і офіцерів, солдат з досвідом миротворчих місій.

Шосте. Думаю, що наш "стратегічний партнер" (разом із українським кумом) придумав нову стратегію щодо України: аби відрізати нам шлях до Європи, зовсім не обов'язково втягувати Україну до Митного союзу. Тієї ж мети можна досягти, "умивши Україну кров'ю" — організувати численні провокації силового характеру (до чого схильна чинна влада), аби у підсумку Євросоюз і Захід в цілому самі відсахнулися від такої України, аби після того Янукович відрізав собі (а головне, нам усім) шлях до Євросоюзу.

Сьоме. Їхня мета — силові провокації проти Майдану. Наше з Вами завдання — протидія і недопущення силових провокацій! Повторюю: недопущення і протидія, як би комусь не хотілося почесати кулаки, тим більше що влада того заслужила.

Восьме. Своїми діями влада рве країну на дві частини, Схід і Захід, це вже видно. Ми своїми діями — маємо країну єднати! Бо наша сила — в єднанні і масовій, народній підтримці. І основа для такого єднання у нас з Вами є — це європейські устремління більшості громадян і переважної (!) більшості — серед молоді, насамперед студентства, причому в усіх без виключення регіонах. Молодь ніколи не піде назад до совка, і саме молодь допоможе нас з Вами, різного віку й різних професій, об'єднати для спільних дій. Я в цьому глибоко переконаний! Найбільш ефективним об'єднання буде під двома прапорами — України і Євросоюзу.

Дев'яте. Боротьба в нових умовах потребує набагато більш ефективної координації зусиль, організації, порядку і дисципліни. А ще — більшої довіри одне до одного. Минулі невдачі, поразки, травми й розчарування, скепсис і скиглення — маємо залишити позаду і рухатися вперед.

Десяте. Знаю, що лідери опозиції, як і кожен із нас, зараз це усвідомлюють. Усвідомлюють краще ніж позавчора, чи вчора — життя змушує. План дальших дій в основі своїй також є, він коригується і уточнюється постійно. Остаточно прийняті рішення і найближчі завдання оголошуються на Майдані, усі разом ми з Вами маємо їх виконувати.

І найголовніше. Впевнений, що українська влада недооцінила народ, нас з Вами. Жорстокість нас не злякала — навпаки, вона піднімає ще більше людей. Люди розуміють, що злякатися зараз — це боятися потім усе життя. Вірю, що влада побачить ще не один сплеск Майдану — не 100, чи 300 тисяч, вона побачить мільйон громадян на вулицях! Свій вибір і свої цінності ми з Вами захистимо. Іншого вибору немає, врешті — не здаватися ж бандитам, вірно?

Схожі новини