Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україну на «Берлінале» представили «Іваном Силою» і голими «цицьками»

Кілька ДНІВ тому у Німеччині відкрився 63-й Міжнародний кінофестиваль “Берлінале”. Червоною доріжкою пройшли зірки кінематографа з усього світу. Щоб показати світові помпезну подію відкриття ще одного свята кіно, з’їхалися тисячі фото-, тележурналістів.

Україна не бере участі в основній програмі, однак наш кінематограф представлений на європейському кіноринку у рамках кінофестивалю. На українському стенді презентують ролики нових українських фільмів і каталог українського кіно Ukrainian films 2012/2013. З прем’єрних буде представлено мультик “Ескімоска”, стрічки “Параджанов”, “Іван Сила” і “Особлива справа”.

У той час, коли відомий “довгоносик” — актор і режисер Віктор Андрієнко знімав свою стрічку “Іван Сила” за мотивами книги Олександра Гавроша “Неймовірні пригоди Івана Сили” і виношував план, як представити Україну на кінофестивалі у найкращому світлі, інші люди “виношували” ідею, як “прославити” нашу країну з найогиднішого боку.

Всюдисущі активістки українського руху FEMEN прорвалися на червону доріжку Берлінського кінофестивалю. Кілька дівчат, роздягнутих до пояса, зуміли на якийсь момент відволікти увагу глядачів, репортерів і охорони від кінозірок. Напівголих учасниць акції швидко скрутили і відправили у поліцейський відділок. Активістка FEMEN Олександра Шевченко пояснила, що свою акцію “феменки” присвятили Міжнародному дню боротьби з “жіночим обрізанням”. “Ми вирішили використати цю подію (відкриття “Берлінале”) для того, щоб привернути увагу до цієї жахливої проблеми”, — сказала вона.

У нас про події, які не стосуються не лише України, а й інших європейських країн, кажуть: “Де кум, де коровай, де Зелені свята”... Бо хіба пасує українкам (та й чи доречно?!) відстоювати інтереси жінок африканських країн, оголивши груди, на престижному кінофестивалі? І за темою не підходить, і за рангом...

Не вперше українські “феменки” “підмочують” і не без того підмочену репутацію нашої країни. У січні ці жінки взагалі звар’ювали, бо роздягнулися у Римі під час недільної меси, яку правив Папа Римський Бенедикт ХVІ на площі Святого Петра у Ватикані.

Про те, що “феменки” не мають стиду і не бояться Бога, свідчить і той факт, коли вони вчинили акт вандалізму. 17 серпня 2012 року вранці вони спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест в центрі Києва недалеко від Міжнародного центру культури і мистецтв. Таким чином висловили підтримку і повагу своїм російським колегам із групи Pussy Riot.

Як жінка, не можу зрозуміти, що це за форма протесту — з’являтися перед дітьми і чоловіками без бюстгальтера. Жіночі груди завжди слугували окрасою жінки, милували око і зводили з розуму представників сильної статі. Але коли розмахувати ними (у деяких “феменок” особливо і нема чим!) де треба і де не треба — таке явище викликає, щонайменше, огиду. Бо жіночі груди — це ще й ознака материнства. Природа дала груди прекрасній статі, щоб годувати дитину, а не оскверняти честь Жінки.

Схожі новини