Передплата 2024 «Добрий господар»

Утік із бару, не заплативши за рахунком…

А через 15 років надіслав листа з вибаченнями й учетверо більше грошей, ніж був винен

Місто Тренто, де сталася описана в Il Messaggero історія, розташоване біля підніжжя Альп, за 480 км на північ від Рима. Фото Tripadvisor
Місто Тренто, де сталася описана в Il Messaggero історія, розташоване біля підніжжя Альп, за 480 км на північ від Рима. Фото Tripadvisor

Чоловіка, який разом із друзями втік із бару у Тренто (північ Італії), не заплативши за рахунком, тривалий час мучили докори сумління. І ось через 15 років він надіслав власникам закладу листа з вибаченнями, а також гроші, які завинив.

Тренто — місто в італій­ському регіоні Трен­тино-Альто-Адідже, розташоване біля підніжжя Альп, за 480 км на північ від Рима.

Як розповіло італійське видання Il Messaggero, власники бару отрима­ли листа такого змісту: «У суботу ввечері 15 ро­ків тому я прийшов до вас. Ми з друзями випили кіль­ка келихів вина й пішли, не заплативши, просто заради розваги… Ми за­вдали шкоди не лише вам, а й собі, бо стали злодія­ми. З того дня я більше ні­коли до вас не приходив. Сьогодні ж прошу виба­чення й хочу все випра-вити».

У конверт із листом його автор поклав гроші, за які в тому барі можна сьогодні випити не чотири, як випи­ли колись друзі, а цілих 16 келихів вина.

Цей «прекрасний жест», як оцінили вражені власни­ки бару у Тренто, неабияк їх розчулив. Кажуть, день, коли вони одержали того листа, став одним із най­кращих за 18 років їхньої роботи у барі. «Чекаємо на вас із розпростертими обіймами й келихом добро­го вина, — відповіли влас­ники бару авторові листа. — Хочемо особисто вам по­дякувати».

Схожі новини